Bont voor Dieren



--- PERSBERICHT ---

PAMELA ANDERSON geeft deze ochtend persconferentie tegen bont

'Fur coats are worn by beautiful animals and ugly people'

Amsterdam, 12 december 2008 - De feestdagen komen snel dichterbij en actrice Pamela Anderson hoopt dat mensen één ding NIET op hun verlanglijstje hebben staan: bont. Daarom geeft ze vanochtend een persconferentie in Amsterdam. Ze zal daarbij een T-shirt van Bont voor Dieren dragen met de tekst 'Fur is worn by beautiful animals and ugly people' Anderson-die zich al jarenlang tegen de bontindustrie inzet - zet tijdens deze persconferentie uiteen waarom mensen geen bont moeten kopen.

Pamela Anderson is in Amsterdam vanwege de opening (gisteravond) van de Miljonairfair. Ter gelegenheid van dit bezoek schreef zij al - namens Bont voor Dieren en PETA - een brief aan koningin Beatrix om haar afkeer van bont uit te spreken. Ook sprak zij hierin de hoop uit dat bij haar volgende bezoek aan Nederland er geen bontfokkerijen meer zijn. Zij onderstreepte in deze brief wat een geweldige inspiratie dit zou zijn voor andere landen en dierenvrienden over de hele wereld.

Bont voor Dieren is erg blij met de enorme inzet van Pamela Anderson. Claudia Linssen (directeur): 'Gelukkig zijn de meeste Nederlanders tegen bont, maar het is des te wranger dat dit land tegelijkertijd de derde nertsenbontproducent ter wereld is. Over een paar weken stemt de Tweede Kamer over een verbod op de nertsenfokkerij. En de steun van Pamela voor een nertsenfokverbod is een prachtig signaal dat over de hele wereld kritisch naar het Nederlands Parlement wordt gekeken. Bont voor Dieren voert een intensieve campagne en lobby voor een nertsenfokverbod.

WANNEER? Vrijdag (vandaag!), 12 december, 11.00 uur WAAR? Voor het Okura Hotel, Ferdinand Bolstraat 333, 1072 LH Amsterdam


----------