Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 12-12-2008

LIESBETH STAATS TOEGEVOEGD AAN PRESENTATIETEAM EÉNVANDAAG

Liesbeth Staats komt vanaf januari 2009 het presentatieteam van EÉNVANDAAG versterken. Naast Wouter Kurpershoek en Pieter Jan Hagens zal Staats regelmatig te zien zijn als presentator van het actualiteitenprogramma.

Staats is sinds november 2007 werkzaam bij het actualiteitenprogramma als redacteur/verslaggever. Onlangs nog was er bij EÉNVANDAAG een bijzondere reportage van haar hand te zien, 'Lieuwe van Gogh spreekt', waarin de zoon van filmmaker Theo van Gogh vertelt over de impact die de dood van zijn vader heeft gehad.

Het presentatievak is Liesbeth Staats niet onbekend. Ze begon haar carrière als verslaggever bij de lokale Amsterdamse omroep AT5. Van 2002 tot 2007 was ze te zien als nieuwslezer bij het Jeugdjournaal waar ze uiteindelijk vertrok om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij EÉNVANDAAG. "Ik vind het leuk om nu ook aan de andere kant van het programma mee te werken. Na het Jeugdjournaal is dit een nieuwe presentatie-uitdaging en ik heb er zin in", aldus Staats.

Jan Kriek, hoofdredacteur van EÉNVANDAAG:"We zijn blij dat we Liesbeth kunnen toevoegen aan ons presentatieteam. Zij heeft zich in het verleden al bewezen als presentator van het Jeugdjournaal en nu, bij EÉNVANDAAG, kan zij haar kwaliteiten verder uitbouwen."