Ingezonden persbericht


Abbey Lincoln / Archie Shepp: Painted Lady
ITM 1422

De warme stem van Abbey Lincoln interpreteert de substantie van het gevoel zonder sentimenteel te worden, wat haar een opwindend vertolkster van jazz ballads maakt. Haar ritmisch gevoel en eigen manier veroorzaken een speciale spanning en dramatiek, uitzonderlijk goed te horen op haar tweede album uit 1987, dat hier in een heruitgave verschijnt. De melodielijnen van Archie Shepp en pianopartijen van Hilton Ruiz zorgen voor een uitgave van hoge kwaliteit en intensiteit.

Dena Derose: Live at Jazz Standard Vol.2
MXJ 505
Dit tweede volume met live opnamen vanuit de Jazz Standard door Dena Derose, Martin Wind en Matt Wilson brengt songs van oa. Dave Brubeck, Benny Carter en Herb Ellis. Hier is goed de sfeer van een live concert gevangen, waarbij de interactie tussen musici en publiek bepalend is voor het spel. Derose is weer op haar top en vergt alles van zichzelf, met ingetogen ballads en uptempo stukken is dit ween afwisselend album geworden.

Nils Lindberg / Margareta Bengtson: As we are
PCD 094
Nils Lindberg componeert net zo makkelijk klassiek werk als jazzmuziek vanachter de piano. Op deze cd laat hij samen met zangeres Margareta Bengtson horen dat zijn cabaretachtige composities tot het beste horen dat momenteel uit Zweden tot ons komt. Veel van zijn werk is geïnspireerd op grote dichters, zoals Shakespeare, of geschreven voor televisie. Zijn koorwerk Shall I compare Thee to a Summer's Day verkocht sinds het verschijnen in 1998 meer exemplaren (bladmuziek) dan welke andere koorcompositie ook.

Verder verschenen:
Traditionele wereldmuziek uit Perzië, Mali, Laos en Ierland op Coro en Gallo. Op Pi Records een nieuwe uitgave met Marc Ribot: Spiritual Unity. Twee heruitgaven van Miles Davis op Sony Import.

Tot zover deze info,

Mocht u deze release niet meer via de mail willen ontvangen, laat ons dit dan a.u.b. weten.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Niesten
Product manager Cadenza
Codaex Nederland
Prinsengracht 17
1015 DK Amsterdam
tel. 0031 (0) 20 6129724
fax. 0031 (0) 20 6894405