Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 12 december 2008

Internetten vanuit bed in Medisch centrum Alkmaar

Patiënten van de kinderkliniek van het Medisch Centrum Alkmaar kunnen vanaf donderdag 11 december jl. vanuit bed communiceren via e-mail of msn. Louis Van Gaal, trainer/coach Alkmaarse voetbalclub AZ, opende die middag officieel het Michael-Wing-system, ICT aan bed en overhandigde hiermee tien laptops, tien medisch hygiënische toetsenborden en WLAN (Wireless Network). Van Gaal knipte eerst symbolisch een web van draden door, waarna MCA patientje Bas Groothuizen uit zijn handen een laptop ontving. Hiermee werd het draadloos internetten - Wireless Network - in de kinderkliniek een feit.

trots
Lid raad van bestuur Bart Bemelmans, kinderarts Elvira George en afdelingsmanager kinderkliniek Ab Dekker bedankten de Stichting Michael Wings hartelijk voor deze prachtige donatie en spraken hun trots uit het vierde ziekenhuis te zijn die het Michale-Wing-sytem mocht ontvangen.

Stichting Michael Wings
Het Michael-Wing-system is het idee van Michael Kenniphaas die in 2005 is overleden ten gevolge van acute lymfatische leukemie. Michael bracht veel tijd door in het ziekenhuis en miste het contact met familie en vriendjes. Hij had geen toegang tot goede ICT-voorzieningen en wilde dat voor alle kinderen, die nog na hem in het ziekenhuis zouden komen te liggen, mogelijk maken.

vierde ziekenhuis
Het MCA is het vierde ziekenhuis in Nederland dat is voorzien van het Michael-Wing-system van Nederland, ICT aan bed. Het VUmc, Rode Kruis Ziekenhuis en Westfriesgasthuis hebben het Michael- Wing-system al in ontvangst mogen nemen.

contactpersoon: afdeling marketing & communicatie