Winnaars HU Popprijs 2008 bekend


Boolean wint juryprijs, Santanero publieksprijs

UTRECHT, 20081212 -- Vijf bands, verbonden aan de Hogeschool Utrecht, gingen op 11 december in Ekko te Utrecht de strijd aan met de applausmeter en een professionele jury. de hoofdprijs, die onder meer bestaat uit een dag studio. Boolean werd door de jury unaniem gekozen tot meest verrassende band en winnaar. Hun advies: `Als de zanger de gitaar aan iemand anders overlaat en de band een jaartje doorpakt, zijn ze binnenkort klaar voor Excelsior. Dit wordt een succesband.'

`Chapeau voor de ritmesectie,' zo oordeelde de vakjruy over Santanero. En: `Party, party, party!' De band won dan ook net als vorig jaar zéér overtuigend de publieksprijs.


In najaar 2009 zal de achtste editie van de HU Popprijs plaatsvinden, een tweedaags festival met daarin ook de tweede HU singer-songwriter contest. Informatie volgt.


Bio's zie onder. Meer informatie via

www.popprijs.com, www.myspace.com/popprijs

of via Vrouwkje Tuinman postmaster@popprijs.com


In de jury:

- Robert Adriaansen (ontwerper Dog&Pony, programmamaker Utracks)
- Zangeres Lilian
- Jeroen Boekhorst (programmeur dB's, initiator Clash of the Titans)

Met dank aan Hogeschool Utrecht, EKKO, Dog&Pony


Bio's winnaars 2008

JURYPRIJS WINNAARS
De finale van Nijmeegse studentenbandwedstrijd Kaf & Koren 2008 hadden ze al binnen, nu ging Boolean namens hun Utrechtse kant aan de slag. En dat met een indie-mix tussen punk funk, wave en psychedelica. Echte liedjes. Momenteel heeft de band een winterstop, om een demo op te nemen, maar deze werd voor de HU Popprijs onderbroken.
>www.booleanband.com

PUBLIEKSPRIJS WINNAARS
Santanero startte met melodieuze rock, maar inmiddels voeren ska en reggae de boventoon. Het (tussenstand) achttal (het worden er steeds meer) is nogal competitief aangelegd en dEED al voor de derde keer mee aan de HU Popprijs. Voor de derde keer werd de publieksprijs binnen gesleept. Santanero werkt momenteel aan een nieuwe cd die ongeveer als volgt gaat klinken: doodoo getting flushed clockwise. Dat u het weet.
www.santanero.nl


HU Popprijs





Ingezonden persbericht