Ingezonden persbericht


Start stichting Fardá, ondersteuning en verbinding

Vrijdag 12 december 2008 start officieel de Stichting Fardá, toekomst voor Afghanistan..De oprichter van deze stichting is Keihan Popal, 17 jaar, VWO5 leerling van het Lauwers College in Buitenpost.

Vorig jaar kwam oud NOS-journalist en correspondent Gijs Wanders op het Lauwers College met de reportage "Breekbaar Nieuws". Dit was een verslag in de vorm van film, zang en muziek over zijn reis naar Afghanistan. Keihan, van Afghaanse origine en inmiddels 8 jaar woonachtig in Buitenpost, werd hierdoor erg aangegrepen. Mede naar aanleiding hiervan ontstond het idee om een stichting in het leven te roepen.

Keihan heeft mensen om zich heen verzameld met wie hij de Stichting Fardá heeft opgezet. Doel van de stichting is het ondersteunen van Afghaanse hulpbehoevenden, financieel en materieel. Daarnaast wil Keihan de verbinding zoeken met andere stichtingen door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en zo een netwerk opbouwen van stichtingen ten behoeve van de toekomst van Afghanistan.

De stichting is juridisch inmiddels een feit en vrijdag 12 december zal de stichting dus officieel aan de buitenwereld bekend worden gemaakt..Deze start vindt plaats op de locatie van het Lauwers College aan de Hoefslag in Buitenpost.

Een aantal eregasten op die avond zijn: de consul van Afghanistan sultan Mohamed Bonyad, Gijs Wanders, burgemeester Tjeerd van der Zwan, wethouder Sjon Stellinga, notaris Ebe Veerman en Tweede Kamerlid Farshad Bashir.

-

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht