Ingezonden persbericht


Thorbecke Creative Highschool Rotterdam voert regie in Roteb's kunstzinnige kerstbomenproject

ROTTERDAM - Thorbecke Voortgezet Onderwijs is met haar Creative Highschool, de speciale afdeling voor kunst en cultuur, wederom regievoerder in het project kunstzinnige kerstbomen van de Rotterdamse reinigingsdienst Roteb. In 2007 werd de Maasstad in de maanden december en januari voor de eerste maal versierd met de kunstwerken. Het merendeel van de 220 kunstzinnige kerstbomen is dit jaar onder leiding van Thorbecke Creative Highschool en de Willem de Kooning Academie beschilderd door 200 leerlingen van diverse onderwijsinstellingen in Rotterdam.

De 220 kunstzinnige kerstbomen zijn voorzien van 200 zuinige Led-lampjes. Een zonnepaneel op de boom zorgt voor voldoende energie om de lampjes permanent te laten branden. De speciale kerstbomen zijn geplaatst in de bekende vierkante bloemenbakken die de Maasstad in de zomermaanden met geraniums rood kleuren. De kunstzinnige bomen zijn door leerlingen dit jaar stuk voor stuk versierd met ballen. De kunstwerken worden beschermd door een doorzichtige, kunststof kap.

De eerste kunstzinnige kerstboom wordt door scholieren en de Kerstman op dinsdag 16 december bij Spido om 16.00 uur aan de Willemskade aangeboden aan de stad. De kunstzinnige kerstbomen worden op tal van markante punten in de stad geplaatst. Naast de kade van Spido onder meer ook bij de Erasmusbrug, voor de Laurenskerk, op het Charloise Hoofd, het Prinsenhoofd, de Linker Rottekade, het Middellandsplein en de Westzeedijk.

Werkbezoek Roemeense onderwijsdelegatie

ROTTERDAM- Thorbecke Voortgezet Onderwijs krijgt komende vrijdag, 12 december, bezoek van een twaalf man sterke Roemeense onderwijsdelegatie. De groep inspecteurs en ambtenaren komt in Rotterdam kennis nemen van het Nederlandse onderwijssysteem. Op het programma van het bezoek aan het hoofdgebouw van de instelling van rector Christa Thoolen aan de Prinsenlaan 82, staat informatie verkrijgen over de wijze van duaal opleiden van docenten zoals bij Thorbecke Voortgezet Onderwijs reeds jaren gebeurt. Een ander onderwerp van aandacht is de professionalisering van onderwijsmensen in Nederland.

Noot : Christa Thoolen, rector Thorbecke Voortgezet Onderwijs : 010-289.04.64

---- --