Politie Limburg-Noord

Politie Tegelen houdt grote verkeerscontrole


Datum: 12-12-2008
Tijd bericht: 13:03
Plaats: Tegelen
De politie van de basiseenheid Tegelen heeft donderdagmiddag en avond een grootscheepse verkeerscontrole uitgevoerd, in samenwerking met zes andere instanties. De controle was bedoeld om een signaal af te geven naar verkeersdeelnemers en was gericht op verkeersveiligheidsaspecten. Gekeken werd naar technische gebreken bij voertuigen, maar ook naar overtredingen door bestuurders en inzittenden.

De controle is uitgevoerd door medewerkers van de basiseenheid Tegelen van de politie Limburg-Noord, en werd uitgevoerd op de Kaldenkerkerweg. Daarbij waren instanties aanwezig als Rijksdienst voor het Wegverkeer, het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit, Koninklijke Marechaussee, Speurhondgeleiders, Belastingdienst en de Duitse politie. In totaal werkten donderdag ongeveer 36 mensen mee aan de controle.

Naast de controle van voertuigen, was de actie ook gericht op milieudelicten, wapens en drugs. De belastingdienst zette apparatuur in om controle uit te voeren op de motorrijtuigenbelasting en de Koninklijke Marechaussee voerde vreemdelingentoezicht uit. De RDW hield controle op de technische staat van voertuigen en voertuigcriminaliteit en de Duitse collega's controleerden op eigen grondgebied de voor hen belangrijke onderwerpen. Ook waren zij behulpzaam bij de controle van Duitse weggebruikers. Het primaire doel van de actie was het opsporen van strafbare feiten. Met deze controle had de politie ook de intentie de samenwerking tussen de verschillende diensten te bevorderen en te leren van elkaars werkwijze.

Het resultaat van de actie was 21 processen-verbaal voor diverse overtredingen. Eenmaal had een personenauto geen knipperlicht, en eenmaal bleek de koplamp van een auto defect. Eenmaal geen juiste spiegels op personenauto, die een grote aanhangwagen meetrok. Vijf bestuurders gebruikten de autogordel niet, 6 maal werden kale banden op een personenauto aangetroffen, 4 maal kon een bestuurder geen geldig rijbewijs tonen. Omdat de politie in deze periode ook let op het voeren van goede fietsverlichting, werd ook daarvoor eenmaal p.v. opgemaakt. Eén bestuurder kon zich niet legitimeren. Tenslotte bleek ook een bestuurder geen verzekering te hebben geregeld. Twee bestuurders hebben een waarschuwing gekregen om alsnog de niet in orde zijnde zaken binnen een afgesproken termijn te komen laten zien aan het bureau. Er werden drie zakjes hennep met minder dan 5 gram in beslag genomen en één envelopje met minder dan 0.5 gram met vermoedelijk cocaïne. Tenslotte bleek een bestuurder onder invloed te zijn en hij kreeg een rijverbod van twee uur en zal door justitie een boete opgelegd krijgen.