Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Participatiehuis open in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 12 december 2008 - De gemeente Sittard-Geleeen opent op vrijdag 12 december 2008 om 13.30 uur samen met de gemeenten Stein, Schinnen en Beek het Participatiehuis te Sittard.

'De opening van het participatiehuis in onze stad is een belangrijk moment voor de gemeenten in de Westelijke Mijnstreek. Het Participatiehuis biedt kansen voor een grote groep mensen die door wat voor oorzaak dan ook grote problemen kennen in onze samenleving en die door deze problemen tot dusverre aan de kant staan. Tegelijkertijd wordt een bijdrage aan de samenleving geleverd door het verrichten van maatschappelijke arbeid. Voor mij is van belang dat iedereen meetelt en meedoet in onze stad respectievelijk in de Westelijke Mijnstreek', aldus wethouder Berry van Rijswijk (Sociale Zaken).

Inwoners die straks binnenkomen bij het Participatiehuis krijgen een eigen participatiecoach toegewezen die samen met hem of haar een persoonlijk plan van aanpak maakt, met daarin de mogelijkheden voor (betaald) werk of andere maatschappelijk nuttige activiteiten. Omdat er vaak sprake is van complexe problemen en hoge kans op terugval, worden deze mensen op allerlei manieren ondersteund. De coördinatie van al deze hulp vindt plaats via het Participatiehuis waarin tal van partners op het terrein van wonen, welzijn en zorg samenwerken. Verder zijn in het Participatiehuis de krachten en capaciteiten op het gebied van diagnose, mensontwikkeling, zorg en toeleiding naar en begeleiding in participatie gebundeld. Er wordt zoveel mogelijk aangesloten bij de huidige initiatieven en gezorgd voor een goede afstemming en samenwerking met de Zorgketen, het Veiligheidshuis, Partners in Welzijn, Vixia en het Prins Claus Centrum. De Kredietbank Limburg, regiokantoor Sittard-Geleen is ook gehuisvest in het Participatiehuis.

Het Participatiehuis aan de Odasingel 90 is dagelijks geopend van 09.00 uur tot en met 17.00 uur en is telefonisch te bereiken onder telefoonnummer: 046-4777130.


---