NOVA

12-12-2008

Inspectie sluit vijf IC's
Vandaag heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg vijf intensive care-afdelingen gesloten. In deze ziekenhuizen liggen te ernstig zieke patiënten in verhouding tot de zorg die geleverd kan worden. In NOVA vanavond inspecteur-generaal Gerrit van der Wal over de meest recente bevindingen. Lees meer ...

Geen steun voor reddingsplan autoindustrie
De Amerikaanse Senaat is het niet eens geworden over een reddingsplan van 15 miljard dollar (11,6 miljard euro) voor grote Amerikaanse auto-fabrikanten. De kans dat het Congres het plan dit jaar nog aanneemt is daarmee verkeken.
Paniek in Peugeotstadje
Het zijn ook roerige tijden voor de Franse autofabrikanten. Zowel Renault als PSA, dat de automerken Citroën en Peugeot maakt, hebben een productieverlaging aangekondigd. Correspondent Saskia Dekkers bezoekt het Peugeotstadje Sochaux, waar de Peugeotfabrieken een maand dicht gaan.

Akkoord economisch herstelplan in aantocht
De regeringsleiders van de 27 EU-lidstaten zijn het in principe eens geworden over het economische herstelplan van 200 miljard euro. Een akkoord wordt vandaag verwacht. In NOVA een gesprek met staatssecretaris voor Europese Zaken, Frans Timmermans. Over het plan en over het Nederlandse deel van 6 miljard euro.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Morgen in NOVA: het Pieter Baan Centrum
Exclusieve reportage uit het Pieter Baan Centrum. Criminelen die ernstige en onbegrijpelijk misdaden plegen gaan naar het Pieter Baan Centrum. Daar bepalen deskundigen of ze wisten wat ze deden, en of ze naar de gevangenis gaan of naar een tbs-kliniek. NOVA volgt twee verdachten, vanaf hun binnenkomst tot aan het advies dat de kliniek over hen uitbrengt aan de rechter. Lees meer ...

Bekijk hier alvast een fragment.
Exclusief interview met Ingrid Betancourt
Euthanasie op tv schokt Britten
P.C. Hooftprijs 2009 voor Hans Verhagen


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht