Stichting Natuur en Milieu

Reactie Natuur en Milieu

12 december 2008 - De klimaatconferentie in Poznan heeft goedbeschouwd niks opgeleverd. Dat vindt Natuur en Milieu die met twee mensen in Poznan aanwezig was. 'De onderhandelaars geven het niet graag toe, maar in feite zijn er geen vorderingen gemaakt. En dat kan de wereld zich niet veroorloven', aldus Mirjam de Rijk, algemeen directeur van Stichting Natuur en Milieu. Om met Al Gore te spreken, die vrijdagmiddag optrad in Poznan: 'Er valt niet te onderhandelen over de feiten en de waarheid over klimaatverandering'.

Het gebrek aan voortgang in het Europese Klimaatbeleid (de onderhandelingen die gelijktijdig in Brussel plaatsvonden) heeft de mondiale klimaatconferentie voor een belangrijk deel gefrustreerd.

De onderhandelaars van Europa en de onderhandelaars van het Zuiden leken in twee aparte werelden te leven. Opvallend was dat rijke landen niet reageerden met concrete voorstellen op goede voorstellen van de G77 (de groep van ontwikkelingslanden).

Voor meer informatie zie de weblog van Mirjam de Rijk op de website van Natuur en Milieu en het persbericht dat Natuur en Milieu vandaag heeft gemaakt over het Europese Klimaat- en Energiepakket.

Publicatiedatum: 12-12-2008