Ingezonden persbericht

Houten, 11 december 2008

Topman Herman Koëter over toenemende politieke druk bij EFSA:

'Directeur Geslain-Lanéelle laat hoofd te veel hangen naar Commissie'

Ex-wetenschapsdirecteur Herman Koëter van de Europese voedsel en waren autoriteit vertelt openhartig over de toenemende invloed van de Europese Commissie op het wetenschappelijk onderzoek van EFSA. Deze organisatie dreigt steeds meer een speelbal te worden van politici die ieder hun eigen portefeuille, lees belangen, hebben, zo valt te lezen in het interview in het vakblad VMT (Voedingsmiddelentechnologie) dat morgen zal verschijnen. Een uitgebreide versie van dit interview is op de site van VMT te lezen. Daarin vertelt Koëter onder meer hoe hij er toe is gekomen om de publiciteit te zoeken.

VMT

Noordervliet Media B.V. geeft onder de merknaam VMT producten uit voor de totale voedingsmiddelenindustrie in Nederland en België. Naast het vakblad VMT, de site VMT online en de digitale VMT Nieuwsbrief omvat de VMT-merknaam producten als de Nieuwsbrief Voedselveiligheid en Foodpress.
Tevens is VMT uitgever van naslagwerken en databanken, zoals het Voedingsmiddelenjaarboek, de Ingrediëntenwijzer en Dossiers Voedingsmiddelen. Ook geeft VMT boeken uit, zoals Functional foods, Microbiologie van voedingsmiddelen en Proeven van succes.

http://www.noordervlietmedia.nl/

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht