Persbericht Wienerberger - Batibouw 2009

12/12/2008 15:02

Wienerberger

Bouwsystemen van Wienerberger bevorderen duurzaamheid!

Een recente trend in de bouwsector is de overstap van producten naar systemen. Een intelligente bouwheer koopt liever geen isolatiemateriaal, gevelsteen, dakpan, raamprofiel of deur meer, maar een systeem dat beantwoordt aan alle normen en eventuele bijkomende, specifieke eisen. De overstap van product naar systeem wordt bij Wienerberger het thema van Batibouw 2009. Wienerberger speelt in op de behoeften van de veranderende markt en biedt verschillende systemen aan:

PWS verlegt de grenzen van het ruwbouwproces

Porotherm Wall Systems is een totaaloplossing op maat van elk bouwproject. Het systeem bestaat uit monteerklare keramische muurelementen die dankzij een hoge verwerkingssnelheid de bouwtijd aanzienlijk inkorten. Terwijl een vlekkeloze afwerking en grote ontwerpvrijheid gegarandeerd blijven. PWS biedt dus een maximale kwaliteit in een minimum van tijd! De keramische muurelementen zijn samengesteld uit de traditionele keramische producten van Porotherm, geschikt voor woningbouw (nieuwbouw en renovatie), appartementsbouw en utiliteitsbouw. Met uiteraard de beproefde kwaliteitsgarantie. Porotherm lijmstenen worden vooraf op de productiesite tot wanden verlijmd in optimale omstandigheden. Bovendien zijn de muurelementen verkrijgbaar in tal van vormen en maten, naargelang het ontwerp, de uitvoering, de constructie of de wensen van de aannemer. Tevens kunnen alle nodige specialiteiten volgens constructie voorzien worden, zoals sparingen, balken, kolommen, sloffen, lintelen, ... De Porotherm stenen zijn recycleerbaar en milieuvriendelijk. Ze zorgen voor een aangenaam klimaat in huis waar het warm is in de winter en fris in de zomer.

Wienerberger bouwt passief volgens de traditionele bouwmethode.

Nu de energieprijzen volop in de belangstelling staan, vindt het principe van de Passiefhuizen steeds meer ingang. Aan de basis van het passiefhuis concept liggen een doorgedreven isolatie, een luchtdichte afsluiting, een optimale oriëntatie, aangepaste glaspartijen en een ventilatiesysteem met warmterecuperatie. Passiefhuizen zijn zeer goed geïsoleerde woningen, waarvan het energieverbruik voor verwarming minder is dan 15 kWh/m² per jaar.

Traditionele bouwmethode

Om het passiefhuis concept toegankelijk te maken voor iedereen, besloot Wienerberger een Massief Passief huis te bouwen. Met andere woorden een traditionele woning met massieve muren in keramische bouwmaterialen volgens onze eigen bouwtraditie.

Massief passief bouwen verenigt het beste van twee werelden in zich: alle energetische voordelen van het passiefconcept en het comfort en de duurzaamheid van het bouwen met baksteen. Het spreekt voor zich dat de opbouw van de wanden daar een belangrijke rol in speelt.

Keramische bouwmaterialen

Bij een massief passiefwoning wordt er vertrokken van een klassieke geïsoleerde spouwmuuropbouw. Het buitenspouwblad wordt uitgevoerd in keramische gevelstenen van Terca/Desimpel. Het binnenspouwblad dient luchtdicht gemaakt te worden, zoals vereist in het Passiefhuis concept. Hiertoe worden de Terca Porotherm binnenmuurstenen gebruikt en wordt de binnenzijde van de muur bepleisterd. De keramische binnenmuurstenen hebben trouwens een grote thermische inertie en hebben een bufferende werking op het binnenklimaat (grote schommelingen in temperatuur en vochtigheid worden vermeden).

De keramische bouwmaterialen van Wienerberger bewezen reeds generaties lang hun voordelen in de traditionele woningbouw. Terca Porotherm binnenmuurstenen passen perfect binnen de huidige tendens van energie- en milieubewust bouwen en wonen. Voor welk type woning u ook kiest, de opbouw en de gebruikte materialen voor wanden zijn belangrijk bij de energetische eindprestaties van het bouwwerk.

Primeur van formaat

Het mag onderstreept worden dat deze Massief Passieve woning een primeur is voor ons land. Nooit voorheen heeft iemand het Passiefconcept kritisch bekeken en aangepast aan onze traditionele bouwmethode. Dit initiatief zal ongetwijfeld snel navolging kennen.

Volg de bouw van dit massief passiefhuis op de voet via www.massiefpassief.be !

KoraSun® zonnepanelen naadloos geïntegreerd in kleidakpannen

De KoraSun® fotovoltaïsche zonnepanelen laten zich plaatsen in een handomdraai, vragen nagenoeg geen onderhoud en volgen de natuurlijke vorm van de kleidakpannen, zodat ze nog nauwelijks zijn te onderscheiden. De keramische draagpannen uit gebakken klei zijn even waterdicht en vorstbestendig als de klassieke kleidakpannen. Kortom, esthetisch en technisch gezien de ideale oplossing voor wie zijn eigen elektriciteit wenst op te wekken. Het KoraSun®-zonnesysteem is perfect integreerbaar in twee types kleidakpannen van Koramic: de Migeon Actua en vanaf het voorjaar 2009 ook de Pottelberg Stormpan 44.

Revolutionair, een passiefhuis voor iedereen: unieke wedstrijd op Wienerberger stand Batibouw!

De kandidaat (ver)bouwer die passief gaat bouwen maakt kans om Porotherm binnenmuurstenen, Terca gevelstenen en Koramic kleidakpannen te winnen.

Door het wedstrijdformulier in te vullen op de stand van Wienerberger (Hal 5-stand 309) tijdens de particuliere dagen, komt hij zo dichter bij de bouw van z'n eigen massief passiefhuis.

Meer info op www.wienerberger.be !

Meer info omtrent dit persbericht en/of foto's kan u bekomen bij :

---

Wienerberger nv

Katrien Nottebaert

Kapel ter Bede 86

8500 Kortrijk

tel. 056/249 536 - fax 056/257 863

gsm: 0473/400 007

e-mail katrien.nottebaert@wienerberger.com

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel