Barco


Premiere Cinema Corp. kiest exclusief voor Barco's digitale projectoren
Kort na de ondertekening van de Fase II Leveringsovereenkomst voor Digitale Cinemasystemen met Cinedigm (het vroegere AccessIT), kiest Premiere Cinema Corp. exclusief voor Barco's digitale projectoren en systeemintegratie.

Kortrijk, 12 december 2008. Barco, pionier in digitale cinema, kondigde vandaag de ondertekening aan van een overeenkomst met Premiere Cinema Corp. Barco wordt de exclusieve leverancier van digitale cinemaprojectoren en volledige systeemintegratie voor de digitale conversie van de bioscoopketen. De digitale roll-out omvat alle types Barco projectoren op het 0,98" platform (DP-1200, DP-1500 en DP-2000 digitale cinemaprojectoren), zowel in 2D- als in 3D-configuraties, met screenservers van Doremi en GDC. Premiere Cinema Corp, gevestigd in Texas, breidt met deze deal het bereik van digitale cinema uit,naar het hele Zuidoostenvan de VS. In totaal worden 137 projectoren toegevoegd aan hun digitaliseringsproject, dat momenteel al 42 digitale schermen van Barco in drie bioscopen bevat.

Premiere heeft op vandaag 169 schermen in Florida, Alabama en Texas. Gebaseerd op de technologie en het platform van Cinedigm, zal Premiere deze fase van hun rollout afronden in de eerste helft van 2009. Premiere zal heel wat van de systemen installeren in zijn unieke non-mezzanine bioscopen. In deze vernieuwende installaties worden de Barco projectoren gemonteerd op kleine sokkels boven de laatste rij bioscoopzetels, een configuratie die mogelijk is dankzij het lichte gewicht en de compactheid van de projectoren.

Premiere CEO Gary Moore, een pionier in het toepassen van digitale technologie, is vol lof over de voordelen digitale cinema. "We zetten de stap naar het digitale tijdperk in de lente van 2007, met zeven Barco DP-100 projectoren in onze bioscoop in Orlando's Fashion Square Mall", aldus Moore. "Zowel management als operatoren waren vol lof over de Barco systemen en drongen er op aan dat we hun bioscoopcomplexen ook onmiddellijk zouden uitrusten."

Fase twee van de conversie gaat meteen van start, in samenwerking met Barco en Cinedigm. "We zijn erg tevreden over Barco's digitale projectoren en service, en we kijken ernaar uit om ze voor de hele bioscoopketen te gaan gebruiken", legde Moore uit.

"Barco is uiterst tevreden met deze opportuniteit om de volledige Premiere-keten digitaal uit te rusten. Het bedrijf hanteert extreem strenge eisen en loopt over van de creatieve ideeën", zei Terri Westhafer, Director of Business Development voor Barco's digitale cinema business. "De kwaliteit en toewijding van het management en het technisch personeel van elke bioscoop binnen de Premiere groep is uitzonderlijk. We hebben een waardevol partnerschap gesloten met Gary Moore en zijn team, en we kijken ernaar uit om hen te ondersteunen bij de voortzetting van hun digitale expeditie."

Over Premiere Cinema Corp.
PREMIERE doet er alles aan om dag in dag uit de beste waarde en het beste entertainment te bieden aan onze gasten. Als bioscoopdeveloper en operator streeft PREMIERE ernaar om doordachte designelementen en kwaliteitsvolle omgevingsontwerpen te combineren tot een comfortabele en uitnodigende sfeer, met vriendelijke en enthousiaste cast- en crewleden die uw liefde voor de film delen. PREMIERE is misschien wel uitgegroeid tot een van de grootste onafhankelijke bioscoopcircuits in de VS, maar we hanteren nog steeds de principes die we geleerd hebben toen we opgroeiden in de filmbusiness: een service bieden die de verwachtingen overstijgt, zorgen voor de best mogelijke presentatie en steeds onze oprechte dankbaarheid tonen voor alle bezoekers. Onze missionstatement is eenvoudig: al het mogelijke doen om van een bioscoopbezoek een waar plezier en genot te maken, door elke gast afzonderlijk in de watten te leggen. Bezoek voor meer informatie de website www.pccmovies.com.

Over Cinedigm (het vroegere AccessIT)
Cinedigm Digital Cinema Corp. kan als geen ander de belofte van digitale cinema nakomen. Zijn baanbrekende technologieplatform helpt bioscoopexploitanten, distributeurs, studio's en contentproviders om de filmervaring bij de consument te transformeren door de bioscoopmogelijkheden uit te breiden, zodat ze niet alleen films bevatten, maar ook live optredens in 2-D, en 3-D, zoals sportevenementen, concerten en gaming. De onderneming stelt bioscopen ook in staat om tentoonstellingen te houden en reclamemogelijkheden te benutten waarbij specifieke publieksgroepen en locaties wordt beoogd, zodat ze nieuwe inkomsten kunnen genereren. Cinedigm's leidinggevend digitaal bioscoopplatform en unieke operaties via satelliet ondersteunen meer dan 3.700 bioscopen overal in de Verenigde Staten met tot nu toe meer dan negen miljoen digitale vertoningen van Hollywood films. Access Integrated Technologies, Inc. (AccessIT) (NASDAQ: AIXD) werkt nu onder de naam Cinedigm Digital Cinema Corp. en wordt verhandeld onder de ticker NASDAQ: CIDM. www.Cinedigm.com.

Over Barco
Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor geselecteerde professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific. Barco (NYSE Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3600 werknemers wereldwijd. In 2007 realiseerde Barco een omzet van 747 miljoen euro.

© Copyright 2008 Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden