Gemeente Lansingerland


Qbuzz is nieuwe streekbusvervoerder in de stadsregio qbuzz

Vanaf 14 december 2008 verzorgt Qbuzz het streekbusvervoer binnen de stadsregio. Deze vervoerder schreef als enige in op de Europese aanbesteding van de driejarige concessie Bus Streek Overig.

Het dagelijks bestuur van de stadsregio besloot op 25 juni de vergunning te verlenen aan Qbuzz. Deze vervoerder gaat meer busritten verzorgen en rijdt vanaf de start met nieuw materieel dat toegankelijk is met een rolstoel en voldoet aan de strengste emissienorm (EEV). Ook introduceert Qbuzz een aantal nieuwe vormen van dienstverlening zoals dynamische reisinformatie in de bussen (waarbij ook belangrijke aansluitingen worden vermeld) en een interactieve website.

Op 11 juni 2008 heeft alleen Qbuzz ingeschreven om het busvervoer in de gemeenten Barendrecht, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis en Ridderkerk te mogen verzorgen. Qbuzz heeft aangetoond over de benodigde vergunning, ervaring en kredietwaardigheid te beschikken. Het personeel van de huidige vervoerder Connexxion gaat op grond van de Wet personenvervoer 2000, met behoud van arbeidsvoorwaarden, over naar Qbuzz.

Andere vervoerders hebben de stadsregio schriftelijk laten weten om diverse redenen niet deel te nemen aan de inschrijving. De belangrijkste daarvan waren financiële risico's door de invoering van de OV-chipkaart, stijging van de brandstofprijzen en de korte looptijd van de concessie.

Qbuzz is een nieuw bedrijf op de markt van het busvervoer. De offerte van Qbuzz geeft de stadsregio het vertrouwen dat dit bedrijf in staat is het streekvervoer per bus in de stadsregio op kwalitatief goede wijze uit te voeren.

bron: persbericht Stadsregio Rotterdam 25-06-08