Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan...

Vanaf 14 december 2008 start de RET met de nieuwe dienstregeling voor het busvervoer.

Nieuwe dienstregeling, nieuwe bussen

Vanaf 14 december 2008 start de RET met de nieuwe dienstregeling voor het busvervoer. Nieuwe verbindingen zorgen dan voor een beter openbaar vervoernetwerk. Vanaf dat moment gaat de RET overal met nieuwe lagevloerbussen rijden. Deze zijn goed toegankelijk voor minder validen en 80% van deze bussen heeft ook een uitklapbare rolstoelplaat. De nieuwe bussen zijn bovendien milieuvriendelijker.

Drempels aanpassen

Om het rijden met de nieuwe lagevloerbussen mogelijk te maken, moet de gemeente een aantal verkeersdrempels en -plateaus op de busroutes aanpassen. De werkzaamheden vinden grotendeels plaats tussen 10 november en 5 december aanstaande

Per dag passen we een aantal asfaltdrempels aan. Tijdens de werkzaamheden leiden we het verkeer telkens gedurende een gedeelte van de dag om. Ook buslijnen kunnen in deze periode worden omgeleid. Voor het aanpassen van de drempels uitgevoerd in betonstraatstenen zijn een aantal dagen gepland. Mocht u vragen hebben over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met het informatiecentrum. Telefoonnummer: (010) 2848484.

Bus

De actuele omleidingen van de buslijnen worden gepubliceerd op www.ret.nl, de website van de RET.

De RET verspreidt eind november/begin december huis-aan-huis een folder over de nieuwe dienstregeling.

Planning werkzaamheden

Waar en wanneer de werkzaamheden komende week plaatsvinden kunt u vinden in het onderstaande overzicht.

Slechte weersomstandigheden kunnen voor vertraging zorgen.