Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Büchmania-lezing 2008 over Elvis Presley

Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende. Op zondag 14 december 2008 wordt tijdens de Internationale Boudewijn Büch Dag in Amsterdam de Büchmania-lezing 2008 gehouden. Dit jaar is het thema van de lezing Elvis Presley, één van de vele fascinaties van Boudewijn Büch.

Onder de titel: "Rock and Büch, Presley and Roll' verhaalt Elvis-kenner Eric van Rooij over het 'sprookje' Elvis Presley.

Boudewijn Büch schreef het fraaie gedicht I was the one (Elvis Aaron Presley) en noemde Elvis in zijn tv-programma De wereld van Boudewijn Büch "de enige echte King". Over deze King schreef Eric van Rooij symbolisch 'een brief' aan Boudewijn die hij deelt met het publiek. Tijdens de lezing worden ook fragmenten uit De wereld van Boudewijn Büch en filmbeelden van Elvis vertoond.

Schrijver Eric van Rooij is al heel lang lid en medewerker van It's Elvis Time, de fanclub van Elvis Presley die bestaat sinds 1962.

Net als in voorgaande jaren zal er in beperkte oplage een genummerde, bibliofiele uitgave van de Büchmania-lezing verschijnen.

"Rock and Büch, Presley and Roll. Over het 'sprookje' Elvis Presley" van Eric A. van Rooij zal te koop zijn op de zevende Internationale Boudewijn Büch Dag op zondag 14 december 2008 in de OBA in Amsterdam. Daarna uitsluitend via de website van het gezelschap: www.buchmania.nl .

De schrijver is beschikbaar voor interviews.

---



Ingezonden persbericht