RET

Vanaf 14 december rijdt de RET vaker

26 november 2008

Op 14 december gaat onze nieuwe dienstregeling in. Een dienstregeling waarin onze metroâs, bussen en trams vaker, makkelijker en dichterbij gaan rijden. Onze bussen, trams, metroâs en FastFerry sluiten nog beter op elkaar aan én op de trein en buslijnen uit omliggende gebieden.

Vaker

De lijnen die iedere dag rijden van âs ochtends vroeg tot âs avonds laat rijden met een hogere frequentie. Op werkdagen van 7:00 uur tot 19:00 uur zelfs iedere tien minuten, of vaker. De reiziger loopt dus gewoon naar de halte, want de gemiddelde wachttijd is slechts 5 minuten.

Makkelijker

Naast het gemakt van onze regelmatige dienstregeling, maken we het de reiziger ook makkelijker om het juiste vervoermiddel te vinden. Vanaf
1 december valt bij 400.000 huishoudens onze nieuwe folder met een aparte lijnenkaart voor 5 regioâs in de bus. Zo heeft de reiziger in één oogopslag een overzicht van alle haltes in de buurt. Een eenvoudig kleurenoverzicht geeft aan hoe vaak de bus of tram rijdt; rood staat bijvoorbeeld voor elke 10 minuten, of vaker.

Dichterbij

We gaan niet alleen vaker rijden, maar komen ook dichterbij. Juist voor mensen die vaker het openbaar vervoer nodig hebben, om bijvoorbeeld snel naar een ziekenhuis, of een bedrijventerrein te gaan, hebben wij onze dienstregeling aangepast en rijden wij vaker, met meer bussen én op nieuwe routes.