Provincie Utrecht

Provincie Utrecht voert wijziging door op buslijn 120

1-12-2008 -

Tussen Amsterdam en Utrecht komt opnieuw een rechtstreekse busverbinding. Het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht heeft daarover een besluit genomen.

Connexxion zal daarvoor buslijn 120 inzetten, die gaat rijden naar Utrecht CS met een tussenstop bij de NS stations Breukelen en Maarssen. Voorlopig rijdt buslijn 120 tot Maarssen. Vanaf Maarssen Dorp (overdag) en station Maarssen ('s avonds) kunnen reizigers in de richting van Utrecht overstappen op buslijn 20 van Connexxion.

Tijdelijk noodverband
De overstap van buslijn 120 op lijn 20 is een tijdelijk noodverband. De oorzaak is dat Connexxion vanwege een aantal technische redenen niet met ingang van de nieuwe dienstregeling op 14 december a.s. de rechtstreekse busverbinding kan realiseren. Gedeputeerde Jan Ekkers, portefeuillehouder openbaar vervoer, vindt de situatie verre van ideaal: "Deze tijdelijke constructie beschouw ik als zeer onwenselijk. Reizigers vinden overstappen onplezierig en zullen dit als overlast ervaren. Dat is niet goed voor de kwaliteit van het openbaar vervoer. Om die reden is er komende week een bestuurlijk overleg met de directie van Connexxion om deze situatie te bespreken."

Inzet van de provincie Utrecht is om in goed overleg met de vervoerder de rechtstreekse busverbinding tussen Breukelen en Utrecht CS zo snel mogelijk in te voeren. Connexxion heeft vooralsnog aangegeven dat de periode die nodig is om lijn 120 in de exploitatie op te nemen, als doorgaande lijn naar Utrecht, ongeveer 6 maanden bedraagt. Overigens hebben de provincie Utrecht, Connexxion, NS en Bestuur Regio Utrecht al eerder een akkoord bereikt over het feit dat in 2009 deze rechtstreekse busverbinding tussen Breukelen en Utrecht wordt ingevoerd. De afrondende besprekingen tussen de provincie en Connexxion richten zich nu op het moment waarop dit zo spoedig mogelijk kan plaatsvinden.

Meer weten?
Over de veranderingen in het openbaar vervoer tussen Breukelen en Utrecht - waarbij buslijnen worden aangesloten op de treinen van NS - is een informatiecampagne gestart. Wilt u meer weten? Ga dan naar www.fluitendnaarutrecht.nl

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196