Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers


EINDELIJK BETERE TREINDIENST ANTWERPEN - BRUSSEL

BTTB opent meldpunt klachten

Op 14 december gaat de nieuwe dienstregeling van de NMBS in. De Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) staat positief tegenover het nieuwe concept voor de treindienst tussen Antwerpen en Brussel. Negatief valt op dat de gemiddelde snelheid op enkele lijnen opnieuw daalt.

Vandaag maakte de NMBS de nieuwe dienstregeling bekend. De Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) is tevreden met de uitbreiding van de treindienst tussen Antwerpen en Brussel. Vooral de betere spreiding van de treinen zal bij de reizigers in goede aarde vallen. Helaas is dit in het weekend nog niet het geval.

De reizigersvereniging wijst erop dat sommige treinen opnieuw langer onderweg zijn, met name tussen Antwerpen en Brussel en tussen Herentals en Lier.

Reizigers tussen Mechelen en Leuven krijgen opnieuw te maken met een flinke aanpassing, zij zullen in sommige gevallen van het station Mechelen-Nekkerspoel moeten vertrekken. Ze krijgen wel een derde trein per uur erbij.

Ondanks herhaald aandringen van de BTTB blijven blijven sommige aansluitingen in Leuven slecht. Reizigers uit o.a. Diegem en Zaventem missen nét hun aansluiting naar Aarschot, Hasselt of Ottignies.

Het spoornet wordt verrijkt met een nieuwe halte in Beervelde. Helaas gaan er wegens allerlei technische problemen nog geen treinen rijden naar Brecht. Volgens de BTTB is er in Brecht een groot reizigerspotentieel.

Net zoals in de voorgaande jaren opent de BTTB weer een meldpunt nieuwe dienstregeling. Treinklanten kunnen reageren via dienstregeling@bttb.be of via ons forum.