Provincie Utrecht

VAKER dan ooit met het OV via Breukelen?

2-12-2008 -

De feiten op een rij over informatiecampagne Fluitend naar Utrecht

Kunnen reizigers nu wel of niet vaker met een overstap in Breukelen gebruik maken van het openbaar vervoer? Om een helder antwoord op die vraag te geven, is de informatiecampagne "Fluitend naar Utrecht" gemaakt.

De nadruk in deze informatiecampagne ligt niet op een vergelijking van het aantal vertrekmomenten met het openbaar vervoer uit Breukelen voor en na 14 december 2008. Maar op praktische informatie over de combinatiemogelijkheden van het gebruik van bus en trein in het noordwesten van de provincie Utrecht. Het is een feit dat vanaf 14 december vanuit Breukelen vaker bussen rijden naar het station Breukelen: vier ritten per uur in plaats van één rit overdag van maandag t/m zaterdag en twee ritten per uur in plaats van helemaal geen ritten 's avonds en op de zondag. Dat maakt voor veel reizigers het gebruik van de trein - die eveneens vaker gaat rijden - een interessante optie. Bewoners van Breukelen kunnen op deze manier ook gemakkelijk en snel naar andere bestemmingen reizen, zoals via de trein naar Woerden en Gouda of met de bus naar Vinkeveen en Mijdrecht. Voor reizigers in de richting Utrecht is bovendien een snelle treinverbinding beschikbaar. Maar wie wil, kan ook in de bus blijven en (voorlopig) met een overstap in Maarssen naar Utrecht CS reizen.

Sneller en vaker met bus en trein vanuit Vinkeveen en Mijdrecht Voor inwoners van Vinkeveen en Mijdrecht levert de reis via station Breukelen met de trein een snellere reistijd op dan voor inwoners van Breukelen. Ook gaat de bus vaker rijden op doordeweekse dagen buiten de spitsuren, in de avonduren en op zondag. Op werkdagen rijdt lijn 130 (voorheen lijn 140) overdag standaard 4 ritten per uur. 's Avonds en in het weekend is de standaardfrequentie 2 ritten per uur. Alle ritten sluiten in Breukelen aan op de trein naar Utrecht. Alleen op doordeweekse dagen tussen 7 en 8 uur 's morgens wordt de busfrequentie aangepast van 6 ritten naar 4 ritten, omdat daardoor betere, op maat geboden, aansluiting op de trein (die 4 keer per uur gaat) ontstaat. Extra ritten leveren dan geen meerwaarde op, immers deze ritten sluiten dan 'nergens' meer op aan. Wel moet Connexxion ervoor zorgen dat de bussen voldoende capaciteit bieden zodat genoeg reizigers van de bus gebruik kunnen maken. De provincie Utrecht heeft daarover met Connexxion goede afspraken gemaakt.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 31 96