Ingezonden persbericht


PERSAANKONDIGING Universiteit van Amsterdam en science center NEMO Amsterdam, 2 december 2008

Kinderlezing dr. Hans Breeuwer: Waarom is iedereen anders?

Waarom is iedereen anders?
Nieuwe Wakker Worden Kinderlezing op 14 december in NEMO Twee armen, 10 losse vingers, een nek, twee oren aan de zijkant van het hoofd en twee benen die rechtop staan. Grote kans dat dit over een mens gaat. Alle mensen lijken ontzettend op elkaar, toch zijn we allemaal net even anders. We zijn een soort bouwpakketjes met elk een uniek resultaat. Gelukkig maar, anders zouden we elkaar niet herkennen. Op zondag 14 december onderzoeken kinderen vanaf 8 jaar om 11.00 uur samen met evolutiebioloog dr. Hans Breeuwer van de Universiteit van Amsterdam waarom iedereen anders is. De kinderen ontdekken aan de hand van snoepbeesten en het verhaal van de lange nek van de giraffe de wereld van evolutie, natuurlijke selectie en mutaties.

Een kaartje voor de lezing kost ¤ 2,50. Met een NEMO-entreeekaartje is deelname gratis. Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.kinderlezingen.nl. Over de Wakker Worden Kinderlezingen
Het principe van iedere Wakker Worden Kinderlezing is dat het om een echte kindervraag draait en dat ter plekke samen met de wetenschapper gezocht wordt naar het antwoord. Het zijn daarom ook zeer interactieve lezingen die de nieuwsgierigheid prikkelen en aansluiten bij de verwondering van kinderen over alles wat er om hen heen gebeurt.

Met de kinderlezing op 14 december sluiten de UvA en NEMO het jubileumjaar van de Wakker Worden kinderlezingen af. Het hele jaar stond in het teken van het 5-jarig bestaan van de maandelijkse Wakker Worden Kinderlezingen.

Waarom draait de aarde rond?
De volgende Wakker Worden Kinderlezing is op zondag 18 januari 2009 van 11.00 tot 12.00 uur. UvA sterrenkundige Prof.dr. Ralph Wijers onderzoekt samen met de kinderen de aarde, de zon en de maan.

Noot voor de redactie (