Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht

www.d66utrecht.nl

Persbericht

Utrecht, 4 december 2008

Aanzienlijke verslechtering busverbindingen Vleuten - de Meern / Leidsche Rijn

D66: Verkeerswethouder belooft verbetering

Vanaf 14 december '08 rijden de bussen anders tussen Vleuten - De Meern en Leidsche Rijn. Op sommige plekken pakt het goed uit, maar de verbindingen tussen Vleuten en De Meern worden aanzienlijk slechter. Ook verslechtert de verbinding tussen Vleuterweide en Utrecht. D66 stelt vandaag vragen hierover aan de Verkeerswethouder.

Vandaag beloofde wethouder De Weger tijdens de raadsvergadering om bij het Dagelijks Bestuur van het Bestuur Regio Utrecht (DB BRU) aan te dringen om een overstap op het treinstation Vleuten tussen de buslijnen 126/127 en HOV buslijn 28 te behouden. Samen met D66 vindt de wethouder dat de nieuwe lijnvoering voor verbindingen tussen dorpskernen Vleuten en De Meern slecht uitpakt.

Fractievoorzitter Gerda Oskam: "De wethouder vond dat sinds 2006 de busverbindingen wél veranderd waren, maar niet verslechterd of verbeterd. Wat D66 betreft, is het behoorlijk verslechterd. We weten dat bewoners in Vleuten, Vleuterweide, Veldhuizen en De Meern dat ook vinden. Ik zou zeggen: laat het vooral weten aan de wethouder!"

Tot slot bleef de nieuwe lijnvoering van buslijn 26 onduidelijk. Wethouder De Weger gaf andere haltes aan dan die op de website van de GVU staan. Mocht het blijken dat de informatie van de wethouder niet juist is, zal D66 het openbaar vervoer in Vleuten - De Meern / Leidsche Rijn opnieuw agenderen."

Bijlage: Mondelinge vragen van D66


Noot voor de redactie,