Lezing staatssecretaris Timmermans 'het geheim van...Peter Stuyvesaant: Amsterdam - New York'

Op zondag 14 december spreekt staatssecretaris Timmermans (Europese Zaken en Internationaal Cultuurbeleid) tijdens het Forum Amsterdam 'Het geheim van ...⤤(TM) in Felix Meritis over de kracht van kosmopolitische en cultureel pluriforme steden als New York en Amsterdam.

In 2009 is het 400 jaar geleden dat Henry Hudson zijn voet aan wal zette in Nieuw Amsterdam, het tegenwoordige New York. In aanloop naar de viering van deze belangrijke gebeurtenis gaat Frans Timmermans in zijn toespraak 'Het geheim van...... Peter Stuyvuyvesant' in op het gedeelde DNA van Amsterdam en New York:

'Een melting pot van verschillende culturen die op een natuurlijke manier met elkaar omgaan. Met actieve burgers uit alle windstreken die bijdragen aan de samenleving. Welk burgerschap heeft ons dat opgeleverd en wat kunnen wij nog van elkaar leren?'

Tijdens de middag in Felix Meritis onthullen verschillende persoonlijkheden uit de culturele sector, het bedrijfsleven en het bestuur in lezingen en workshops hun 'geheim'. Wat betekent de kracht van Amsterdam voor David Endt (teamleider Ajax), Jan Benthem (oprichter Benthem Crouwel), Roberto Payer (General Manager Hilton Hotel Amsterdam), Liselotte de Koning (directeur Rode Kruis, Amsterdam), Haig Balian (directeur Artis), Sarriel Taus (oprichter restaurant Fifteen), Rob Wagemans (oprichter Concrete) en Kai Pattipilohy (oprichter Diversion)? Wat bieden zij deze internationale en multiculturele metropool? Hun ervaringen en toekomstvisies worden geconfronteerd met opinies en vragen van het publiek.

Timmermans neemt de aanbevelingen van de dag in ontvangst van dagmoderator Frank de Grave (voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit). Forum Amsterdam wordt omlijst door het Amsterdamse muzikale gezelschap Caspian Hat Dance en one minute films van studenten van het Sandberg Instituut.

De lezing van Timmersmans vindt plaats op zondag 14 december a.s. in het Europees Centrum voor cultuur, kunst en wetenschap Felix Meritis, Keizersgracht 324, 1016 EZ Amsterdam. Tijd lezing: 16.45-17.15 uur. Het volledige programma duurt van 13.45-19.00 uur.

Forum Amsterdam is georganiseerd vooruitlopend op het jaar 2009, het Europees Jaar voor Creativiteit en Innovatie op het terrein van onderwijs en cultuur.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed