Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 29 oktober 2008

Forum Amsterdam: Het geheim van
Lezingen, presentaties, workshops, one minutes en muziek Zondag 14 december 2008, 14.00-19.00 uur, Felix Meritis, Amsterdam

Wat is de kracht van Amsterdam? Deze vraag staat centraal tijdens Forum Amsterdam: Het geheim van Forum Amsterdam zet de kracht van de pluriforme stad Amsterdam in om succesvolle formules te analyseren en het geheim van Amsterdam te ontsluieren. Op 14 december a.s. onthullen ondernemende persoonlijkheden uit de culturele sector en het bedrijfsleven, die midden in de Amsterdamse samenleving staan, het geheim van hun succes.

Amsterdam is een van de meest pluriforme, culturele steden van Europa en staat bekend om zijn gastvrije attitude. Nu bestaat bijna de helft van de bevolking uit personen met een meervoudige culturele bagage. Amsterdam vormt het ideale laboratorium om een uitdagende levenskracht te ontwikkelen. Enerzijds door de verschillende culturen die de stad kent en anderzijds de kansen die deze internationale metropool biedt: voor bewoners, het bedrijfsleven, de cultuur en het bestuur. In dit proces is cultuur van eminent belang; cultuur speelt immers de bindende rol in iedere samenleving.

Het geheim van
In alle zalen worden voor een breed gemêleerd publiek workshops georganiseerd met ondernemende persoonlijkheden uit cultuur en bedrijfsleven, die mede de kracht van de pluriforme stad bepalen. Vertegenwoordigers van toonaangevende organisaties die midden in de Amsterdamse samenleving staan, zullen ons van het geheim van hun succes deelgenoot maken. Zij zullen ingaan op de vraag: Wat levert de grote verandering in de bevolkingssamenstelling op voor uw instelling en wat leveren uw ervaringen op voor de toekomst van de stad? Tot de sprekers behoren onder anderen David Endt (teammanager Ajax), Jan Benthem (architectenbureau Benthem Crouwel), Roberto Payer (dir! ecteur Hilton Hotel Amsterdam), Liselotte de Koning (directeur Rode Kruis, Amsterdam), Haig Balian (directeur Artis), Sarriel Taus (mede-oprichter Fifteen, voorzitter WK Amsterdam), Rob Wagemans (oprichter en directeur van Concrete) en Kai Pattipilohy (oprichter Diversion). Eigen ervaringen en toekomstvisies van deze en andere Amsterdamse beslissersworden geconfronteerd met opinies en vragen van het publiek. De conclusies en aanbevelingen van de verschillende workshops zullen na afloop aangeboden worden aan het gemeentebestuur van Amsterdam. Historicus Herman Beliën (bekend van de Amsterdamse canon en werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam) zorgt voor inspiratie voordat de workshops beginnen. De dag wordt afgesloten door Frank de Grave (voorzitter Raad van Toezicht Felix Meritis).

Toegang: 5,-.
Reserveren: 020 6231311, receptie@felix.meritis.nl. Informatie: www.felix.meritis.nl.

Forum Amsterdam: Het geheim van - jaarlijkse ontmoetingsplaats voor cultuur, business, jong talent en innovatie - wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. Rabobank Amsterdam en Omstreken.

Einde persbericht

-------------------------------