Ingezonden persbericht


Persbericht

Expositie Prisma en Dans van Licht en Duisternis

Eenmalige en tijdelijke muurschildering door Anna Blom. De titel: Dans van Licht en Duisternis. Onderdeel van de expositie Prisma in StadsGalerij Breda.

Op 14 december 2008 wordt in de StadsGalerij Breda een bijzondere expositie geopend, getiteld Prisma en Dans van Licht en Duisternis. Prisma is een serie van acht schilderijen van Anna Blom, gebaseerd op de kleuren van het spectrum en wit, het begin. De serie is geschilderd op doeken van 1.50 meter bij 1.50 meter.

Anna Blom (1964) is beeldend kunstenaar. Haar schilderijen zijn op verschillende plaatsen in de wereld gemaakt en geëxposeerd. Sinds enkele jaren woont Anna in Zeeland.

De expositie krijgt een extra dimensie door de muurschildering die door Anna zelf zal worden gemaakt in de dagen voor de opening. Het werk, getiteld Dans van Licht en Duisternis, zal in vijf dagen tijd (van 8 tot 13 december) op een van de binnenmuren van de StadsGalerij worden geschilderd. De lengte van de muurschildering is 18 meter. De expositie zal op 14 december op gepaste wijze worden geopend door Chantal Bijderwieden.

Op 21 december wordt op verzoek van Anna in de StadsGalerij een midwinter dansworkshop van anderhalf uur gegeven door Rosalie Rombouts. De expositie duurt tot en met 28 december. Op 29 december zal de muurschildering worden overgeschilderd met muurverf in de oorspronkelijke kleur.

Expositie Prisma en Dans van Licht en Duisternis door Anna Blom. Van 11 tot en met 28 december in de StadsGalerij Breda. Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op donderdag 25 december gesloten.