Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Persinformatie

Datum: 12 december 2008

Kenmerk: kt-258

| | |Bos, Pechtold, Halsema, Hirsch Ballin en Wilders genomineerd voor titel 'Politicus van het Jaar 2008' Zesde editie verkiezing aanstaande zondag vanuit café Dudok in Den Haag

Minister van Financiën Wouter Bos (PvdA), fractievoorzitter Femke Halsema (GroenLinks), minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA), fractievoorzitter Alexander Pechtold (D66) en fractievoorzitter Geert Wilders (PVV). Eén van deze vijf politici vergaart zondag eeuwige roem met de uitverkiezing tot 'Politicus van het Jaar 2008'. De vijf genomineerden zijn voorgedragen door de parlementaire pers, die als geen ander de politici vrijwel dagelijks meemaken. De uitslag wordt bekend gemaakt in een rechtstreekse uitzending van het NOS Radio 1 Journaal op zondag 14 december (12.00-14.00 uur, Radio 1) vanuit café Dudok in Den Haag. De presentatie van de uitzending is in handen van Lucella Carasso en Ruud Slotboom.

De parlementaire pers heeft ook vijf politici voorgedragen voor de titel 'Politiek talent van 2008'. Hiervoor komen politici in aanmerking die bij de laatste Kamerverkiezingen, van 22 november 2006, zijn gekozen en niet eerder in de landelijke politiek werkzaam waren. De genomineerden in deze categorie zijn: Hero Brinkman (PVV), Tofik Dibi (GroenLinks), Eberhard van der Laan (PvdA), Jolanda Sap (GroenLinks) en Jack de Vries (CDA)

De verkiezing 'Politicus van het Jaar' is een gezamenlijk initiatief van Radio 1 en het NOS Radio 1 Journaal, dat in 2003 van start ging. De Politicus van het Jaar-verkiezing is ook via het digitale televisiekanaal politiek24 en via internet (www.politiek24.nl) te volgen.


Noot voor redacties


Nederlandse Omroep Stichting (NOS)