Nederlandse Spoorwegen

12 december 2008

NS Hispeed breidt dienstregeling uit
Meer verbindingen InterCity Berlijn
Extra vroege en late verbinding InterCity Brussel Met CityNightLine naar Tirol

InterCity Berlijn
Vanaf 14 december rijdt de InterCity Berlijn vijf keer (in plaats van drie keer) per dag van Schiphol naar Berlijn. Vertrek vanaf Schiphol om 06.49, 08.49, 10.49, 12.49 en 14.49 uur. Daarnaast vertrekt er om 16.49 een InterCity naar Hannover die op vrijdag en zondag doorrijdt naar Berlijn. Om 18.49 uur rijdt er een InterCity tot aan Bad Bentheim. De trein van 10.49 rijdt vanaf Berlijn door naar Szczecin (PL)

InterCity Brussel
Op maandag tot en met zaterdag biedt NS Hispeed weer een extra vroege verbinding met de InterCity Brussel van Rotterdam naar Brussel. Vertrek Rotterdam om 05.55, Dordrecht 06.09, Roosendaal 06.34, Antwerpen Centraal 07.03 en aankomst Brussel-Zuid om 07.45 uur. Hierdoor is het ook mogelijk de Thalys van 08.13 uur vanaf Brussel-Zuid naar Parijs te nemen (aankomst Parijs om 09.35 uur).
Terugreizen uit België naar Nederland kan voortaan een uur later: op alle dagen van de week uit Brussel Zuid om 22.15 naar Rotterdam, aankomst 00.06 Op doordeweekse dagen stopt de InterCity Brussel niet meer in Brussel-Noord.

CityNightLine
CityNightLine heeft in de wintersportperiode Innsbruck als eindbestemming (voorheen Garmisch- Partenkirchen) en rijdt via Kufstein, Wörgl en Jenbach. CityNightLine van Amsterdam naar Wenen rijdt vanaf 14 december alleen op vrijdag, zaterdag en zondag.

Voor meer informatie over vertrektijden en tarieven: www.nshispeed.nl


* * * * *

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald Stevens, woordvoerder NS Hispeed, 030 2357070

Over NS Hispeed
NS Hispeed is het hogesnelheidsmerk van NS en biedt hogesnelheidsvervoer aan op internationale bestemmingen en straks ook op nationale bestemmingen. Naast de nieuwe hogesnelheidstrein vallen onder NS Hispeed ook hogesnelheidstreinen als Thalys, ICE International, Eurostar en TGV. NS Hispeed maakt deel uit van Railteam, een samenwerking tussen Europa's belangrijkste hogesnelheidsondernemingen. Railteam sluit de Europese hogesnelheidslijnen naadloos op elkaar aan.


---- --