Première Kindervoorstelling `Wat niemand weet' (Tonke Dragt)


Muzikale vertaling door KWIVR en Muziekcentrum De Toonzaal

'S-HERTOGENBOSCH, 20081111 -- Op initiatief van Muziekcentrum De Toonzaal is in samenwerking met De Tijdreiziger een kindervoorstelling gemaakt over de Ark van Noach. Dit verhaal, dat al zoveel eeuwen tot de verbeelding spreekt en te lezen is in zowel de Bijbel, de Koran als de Thora, is door Tonke Dragt tot een prachtig kinderboek gemaakt. De muzikale vertaling van `Wat niemand weet' gaat op 14 december 2008 in première in Muziekcentrum De Toonzaal in Den Bosch.

'Dat het zou gaan regenen en regenen en dat er een Grote Vloed zou komen, was voor de mensen een geheim. Behalve voor Noach. En Noach bouwde een boot. Ook voor de dieren was het een geheim, behalve voor de Eenhoorns...' Wie denkt dat eenhoorns fabeldieren zijn, heeft het mis.
Vroeger leefden ze op aarde. Maar ze hielden van hun vrijheid, en wilden niet in de Ark van Noach. Zij zouden er wel naast zwemmen. 'Opeens zagen sommige vogels de twee hoorns die boven het water uitstaken. Daar konden ze landen en dat deden ze, de een na de ander en met elkaar een flink gewicht.' Eén klein musje betekende hun ondergang. Of toch niet...?

Koperkwintet KWIVR en verteller Rudi van Hest brengen het verhaal tot leven in een muzikale voorstelling voor kinderen vanaf 5 jaar. De koperblazers van Koperkwintet KWIVR halen daarvoor alles uit de kast: een ophicleïde, schelpen om op te blazen, timmergereedschap... en natuurlijk hun eigen mooie glimmende koperblaasinstrumenten!

Het concert `Wat niemand weet' maakt deel uit van de serie 'Zondagskinderen': elke tweede zondagmorgen van de maand wemelt het van de kinderen (en hun ouders) in Muziekcentrum De Toonzaal. Om 10.00 uur gaan de deuren open voor het ontbijt, waarna om 10.40 uur het voorprogramma begint. Een gastheer of - vrouw brengt de kinderen vast in de juiste stemming. Om 11.00 uur is het zo ver: blazers, strijkers, pianisten of slagwerkers zetten hun beste beentje voor om de kleine oortjes te vullen met muzikale verhalen en sprookjes in vrolijke, droevige of spannende klanken.

Deze activiteit wordt ondersteund door De Tijdreiziger. De voorstelling duurt ca. 40 minuten.
De toegang is 7,50 euro inclusief ontbijt. Kaartjes zijn te bestellen bij Muziekcentrum De Toonzaal, Prins Bernhardstraat 4-6, 's-Hertogenbosch, telefoon 073-6122123, e-mail: info@detoonzaal.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.

De Tijdreiziger





Ingezonden persbericht