Boekpresentatie Green Lips


LEIDEN, 20081202 -- Op 14 december 2008 om 16 uur vindt bij The American Book Center in Den Haag (Lange Poten 23, Den Haag) de boekpresentatie plaats van het bijzondere boek Green Lips, van Fritz Griffin (tekst) en Karen Kommer (fotografie). Tijdens deze feestelijke boekpresentatie zullen de eerste twee exemplaren worden overhandigd aan Wethouder Henk Kool van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie en Hetty Looman, organisatrice van de Kinderboekenmarkt in het Atrium-Stadhuis van Den Haag. Tijdens de presentatie zal ook een expositie te bewonderen zijn met Karen Kommers prachtige foto's uit Green Lips .

Over het boek

De Nederlands-Engelstalige uitgave Green Lips is het resultaat van een uniek project, waaraan 28 Haagse jongeren (tussen de 10 en 18 jaar) uit allerlei verschillende landen meewerkten. Zij vertellen over hun favoriete groene plek in Den Haag en geven op openhartige wijze hun mening over klimaatverandering. Dit gebeurt aan de hand van opmerkelijk boeiende ideeën, oplossingen, vermaningen en optimisme. De jongeren zijn gefotografeerd op `hun' groene plek.
Het voorwoord is geschreven door Richard Louv, dé Amerikaanse deskundige op het gebied van jongeren en natuur/milieu. Van zijn hand verscheen ook Het laatste kind in het bos, dat in de Verenigde Staten met als titel Last Child in the Woods net zoveel furore maakte als Al Gores An inconvenient Truth in Nederland.
Ook de aanbeveling van het boek is van een prominent persoon, Peter Smit, wethouder van Milieu van Den Haag.


Over de auteurs

Fritz Griffin is ecologisch architect, hoogleraar, natuurgeoriënteerde kunstenaar en schrijver. Hij werd geboren in de Verenigde Staten en woont tegenwoordig met zijn vrouw Karen Kommer in Den Haag. Samen werkten zij aan diverse milieuprojecten. Karen Kommer is fotografe en illustratrice.


Over De Witte Uitgeverij

De Witte Uitgeverij is van oorsprong een educatieve uitgeverij, die in 2007 gestart is met het uitgeven van algemene boeken. Wat begon als een hobby binnen de uitgeverij is intussen een mooi fonds geworden, dat elke paar maanden wordt uitgebreid met bijzondere publicaties. Op dit moment bestaat het fonds van De Witte Uitgeverij uit romans, kinderboeken en non-fictie.
De Witte Uitgeverij is een bijzondere uitgeverij, die auteurs nauw betrekt bij het uitgeefproces van de boeken. Mede door de bovengemiddeld grote rol van de auteurs, maar ook door de eigen filosofie van de uitgeverij, bewandelt De Witte Uitgeverij vaak ongebaande paden om de uitgaven tot stand te brengen en te promoten. Zo verzorgt De Witte Uitgeverij printing on demand-uitgaven daar waar de oplagen klein zijn. Ook biedt De Witte Uitgeverij specifieke doelgroepen de mogelijkheid om van een 'basisuitgave' afgeleide, op specifieke wensen afgestemde, uitgaven te maken. Zo kunnen ook kleinere groepen, bijvoorbeeld bedrijven en andere organisaties, over hun 'eigen' boek beschikken. Natuurlijk weet De Witte Uitgeverij ook op traditionele manier uit te geven. Dat gebeurt echter altijd met als doel recht te doen aan auteurs en aan klanten.
Meer informatie is te vinden op www.witte-uitgeverij.nl.



Boekinformatie
Titel Green Lips

Auteur Fritz Griffin (tekst) en Karen Kommer (fotografie)

Uitgever De Witte Uitgeverij

http://www.witte-uitgeverij.nl

Aantal bladzijden 98

Uitvoering soft cover

Prijs ¤ 24,50 (incl. BTW)

ISBN 978-90-78809-52-4

Bestellen http://www.witte-uitgeverij.nl (bestelnummer WULNF0005) of via de boekhandel





Ingezonden persbericht