Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 28 oktober 2008

Westerparkse Zondagen en Westergasfabriek presenteren: Sunday Market Amsterdam

De Sunday Market Amsterdam is een nieuwe Art-, Fashion- & Designmarkt in Cultuurpark Westergasfabriek. Kom op zondag 14 december naar de 1e editie: de Funky Xmas Market. Dé plek voor bijzondere kerstcadeautjes.

Kerstmarkt met ijsbaantje, vuurbakken en glühwein

Zie je op tegen de kerstinkopen in de drukke stad? Hoeft niet! Op zondag 14 december vind je van 10u tot 17u de leukste kerstmarkt van de stad - inclusief ijsbaantje, vuurbakken en glühwein - in Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam.

Met kerstversiering in het hele park, een snoezig overdekt ijsbaantje met koek-en-zopie, kerstbomen, vuurbakken, glühwein en lampionnetjes wordt het extra gezellig om je Xmas shopping te komen doen. Je vindt deze eerste Sunday Market langs de waterkant (Polonceaukade) van de Westergasfabriek, maar ook binnen bij de bedrijfjes, horecagelegenheden en galeries. De toegang is gratis.

Op de Sunday Market Amsterdam verkopen ontwerpers, kunstenaars en ambachtswerkers hun producten zoals speelgoed, (kinder)kleding, vintage, sieraden en tassen, (retro)meubels, kunst en (biologische) delicatessen. Gevestigde namen doen mee, maar ook nieuw talent van de Rietveld Academie en de Design Academy en creatievelingen uit Stadsdeel Westerpark.

De Sunday Markets gaan elk seizoen plaatsvinden in Cultuurpark Westergasfabriek; in maart (Spring is in the air market), juni (Midsummer lounge market), september (Indian Summer market) en december (Xmas market).

De Sunday Markets worden mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Westerpark, Westerparkse Zondagen en de bedrijven op de Westergasfabriek. De organisatie is in handen van Sunday Market Amsterdam.


- einde persbericht -

Over Cultuurpark Westergasfabriek

De industriële monumenten en het omliggende park van Cultuurpark Westergasfabriek vormen een multifunctionele ruimte en een modern stadspark van internationale allure. Je vindt er groen, een plek om te werken, ruimte voor grote en kleine evenementen en diverse horeca-, film- theater- en expositiegelegenheden. Cultuurpark Westergasfabriek is centraal gelegen in Stadsdeel Westerpark in Amsterdam.



Ingezonden persbericht