Ingezonden persbericht


ITGELICHT DECEMBER 2008

Forum Amsterdam: Het geheim van?

Lezingen, presentaties, workshops, one minutes en muziek

Zondag 14 december 2008
14.00-19.00 uur in alle zalen van Felix Meritis

Heeft u altijd al willen weten wat de kracht van Amsterdam is? Amsterdam is een van de meest pluriforme, culturele steden van Europa en staat bekend om zijn gastvrije attitude. Nu bestaat bijna de helft van de bevolking uit personen met een meervoudige culturele bagage. Amsterdam vormt het ideale laboratorium om een uitdagende levenskracht te ontwikkelen. Enerzijds door de verschillende culturen die de stad kent en anderzijds de kansen die deze internationale metropool biedt: voor bewoners, het bedrijfsleven, de cultuur en het bestuur.

Op 14 december onthullen ondernemende persoonlijkheden uit cultuur en bedrijfsleven, die midden in de Amsterdamse samenleving staan, het geheim van hun succes. Wat is bijvoorbeeld het geheim van David Endt van Ajax? Waarom kent iedereen in het buitenland de profvoetballers en hun trainers? Sport laat zien hoe verschillende culturen prima samen kunnen gaan. Houdt het succesvolle architectenbureau Benthem Crouwel rekening met de veranderende bevolkingssamenstelling bij het maken van keuzes en hoe zetten zij de kracht van de stad in voor hun succes? Wat is kortom het geheim van Jan Benthem? Hoe laat Roberto Payer van het Hilton Hotel zich inspireren door Amsterdam en wat krijgt de stad daarvoor terug? Hoe gaat Liselotte de Koning om met de uitdaging de Amsterdamse vestiging van het Rode Kruis midden in de Amsterdamse samenleving te plaatsen en wat kunnen we verwachten van Haig Balian die grootse plannen heeft met Artis: wat zijn hun geheimen? En wat is het geheim van Sarriel Taus, mede-oprichter en directeur van Fifteen, en Rob Wagemans, oprichter en directeur van Concrete, die identiteiten bouwt in de derde dimensie (o.a. de Supperclub en de Lairesse Apotheek)? Wat is het geheim van Kai Pattipilohy? Zij is oprichter van Diversion, een jong bureau dat zich met succes o.a. richt op actuele kwesties in de voortdurend uitdagende nieuwe Amsterdamse werkelijkheid. Eigen ervaringen en toekomstvisies van deze en andere Amsterdamse beslissers worden geconfronteerd met opinies en vragen van het publiek.

Historicus Herman Beliën (o.a. bekend van de Amsterdamse canon en werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam) zorgt voor inspiratie voordat de workshops beginnen. Gedurende het programma wordt een aantal one minutes vertoond, speciaal voor de gelegenheid gemaakt door studenten van het Sandberg Instituut, en zullen muzikale intermezzo's de programmaonderdelen omlijsten. De dag wordt geopend door Linda Bouws (directeur Felix Meritis) en afgesloten door Frank de Grave (voorzitter Raad van Toezicht Felix Meritis).

Toegang: ¤ 5,-
Reserveren (voor 1 december): receptie@felix.meritis.nl, (020) 623 13 11. Vermeld uw naam, contactgegevens en de workshops (max. 2) van uw voorkeur.

Forum Amsterdam: Het geheim van... - jaarlijkse ontmoetingsplaats voor cultuur, business, jong talent en innovatie - wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. Rabobank Amsterdam en Omstreken.

Online partner Felix Meritis:
Reserveren:
+31 (0)20 62 31 311
receptie@felix.meritis.nl
Informatie:
www.felix.meritis.nl
Keizersgracht 324
1016 ez Amsterdam t +31 (0)20 62 62 321
f +31 (0)20 62 49 368 felix@felix.meritis.nl
www.felix.meritis.nl