Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

7e Internationale Boudewijn Büch Dag

Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende. Op zondag 14 december 2008 organiseert het Boudewijn Büch Gezelschap Büchmania voor de zevende keer de Internationale Boudewijn Büch Dag in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Dit jaar is gekozen voor zondag 14 december omdat Boudewijn Büch op deze dag 60 jaar zou zijn geworden.

De Internationale Boudewijn Büch Dag mag gezien worden als het hoogtepunt van de activiteiten van het gezelschap. Ieder jaar publiceert "Büchmania" een bibliofiel boekje onder de titel: "Büch... en geen einde". De zevende editie is geschreven door een jeugdvriend van Boudewijn Büch. Wie het is wordt pas op de dag zelf onthuld.

Geen enkele Büch Dag is compleet zonder een aantal zeer interessante lezingen. Het bestuur heeft dit jaar een aantal namen van formaat weten te strikken. Bert de Vaan vertelt over de postzegelcollectie van Boudewijn Büch. Bert won dit jaar de publieksprijs op Stamp Passion in 's-Hertogenbosch. Eigenlijk deed zijn inzending niet eens mee, maar er werd door de bezoekers toch massaal voor zijn presentatie gestemd. De Büchmania-lezing wordt dit jaar gehouden door Eric van Rooij, kenner van Elvis Presley. Büchmania geeft de lezing in goede traditie uit in een gelimiteerde oplage. Daarnaast presenteert het gezelschap op deze dag een nieuwe publicatie van Simone van Olst: "Herinnering aan een landschap". Een vervolg op het grote succes van de uitgave over Wassenaar: "Wandeling door de 'Geestgrond' van Boudewijn Büch". De dag wordt afgesloten door Alexander Reeuwijk. Deze bekende reisschrijver vertelt over zijn nieuwe publicatie: "Van Atlas tot Routeplanner".

Uw aanwezigheid tijdens de Internationale Boudewijn Büch Dag wordt zeer op prijs gesteld. Schrijvers zijn beschikbaar voor interviews. Gezien het drukke programma graag vooraf even contact opnemen voor een afspraak.
---