Ingezonden persbericht


UITGELICHT DECEMBER 2008

Forum Amsterdam: Het geheim van?

Lezingen, presentaties, workshops, one minutes en muziek

Zondag 14 december 2008
14.00-19.00 uur in alle zalen van Felix Meritis

Wat is de kracht van Amsterdam, een van de meest pluriforme, culturele steden van Europa? Op 14 december a.s. onthullen ondernemende persoonlijkheden uit cultuur en bedrijfsleven, die midden in de Amsterdamse samenleving staan, het geheim van hun succes.

Het geheim van... Peter Stuyvesant: Amsterdam - New York Een nieuw onderdeel, dat onlangs aan het programma is toegevoegd, is het geheim van Frans Timmermans (staatssecretaris voor Europese Zaken en internationaal cultuurbeleid). Hij zal spreken over Het geheim van... Peter Stuyvesant: Amsterdam - New York. Beide steden zijn gebouwd met Amsterdams DNA. Kosmopolitische steden. Een melting pot van verschillende culturen die op een natuurlijke manier met elkaar omgaan. Met actieve burgers uit alle windstreken die bijdragen aan een collectief burgerschap. Of valt er op dit ideaalbeeld veel af te dingen en is er behoefte aan herijking van de publieke moraal?

Het geheim van...
Wat zijn de geheimen van David Endt (teamleider Ajax), Jan Benthem (oprichter Benthem Crouwel), Roberto Payer (General Manager Hilton Hotel Amsterdam), Liselotte de Koning (directeur Rode Kruis, Amsterdam), Haig Balian (directeur Artis), Sarriel Taus (oprichter restaurant Fifteen), Rob Wagemans (oprichter Concrete) en Kai Pattipilohy (oprichter Diversion)? Wat betekent Amsterdam voor hen en wat bieden zij deze internationale metropool? Eigen ervaringen en toekomstvisies van deze Amsterdamse beslissers worden geconfronteerd met opinies en vragen van het publiek.

Lezingen, one minutes en muziek
Historicus Herman Beliën (o.a. bekend van de Amsterdamse canon en werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam) zorgt voor inspiratie voordat de diverse sessies beginnen. Hij zal ingaan op het ondernemerschap van Amsterdammers door de eeuwen heen. Gedurende het programma wordt een aantal one minutes (films van één minuut) vertoond, speciaal voor de gelegenheid gemaakt door studenten van het Sandberg Instituut. Caspian Hat Dance zal met muzikale intermezzo's de programmaonderdelen omlijsten. De dag wordt geopend door Linda Bouws (directeur Felix Meritis) en afgesloten door Frank de Grave (voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit).

Aanvang: 14.00 uur (zaal open vanaf 12.00 uur)
Toegang: ¤ 5,-
Reserveren (voor 8 december): receptie@felix.meritis.nl, (020) 623 13 11. Vermeld uw naam, contactgegevens en de 'geheimen van' (max. 2) van uw voorkeur. Kaarten dienen voor 13.30 uur opgehaald te worden.

Forum Amsterdam: Het geheim van... - jaarlijkse ontmoetingsplaats voor cultuur, business, jong talent en innovatie - wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. Rabobank Amsterdam en Omstreken.

----------

Online partner Felix Meritis:
Reserveren:
+31 (0)20 62 31 311
receptie@felix.meritis.nl
Informatie:
www.felix.meritis.nl
Keizersgracht 324
1016 ez Amsterdam t +31 (0)20 62 62 321
f +31 (0)20 62 49 368 felix@felix.meritis.nl
www.felix.meritis.nl