Ingezonden persbericht


Valerius Studentenorkest Den Haag

Persbericht november 2008


---

MEET & GREET Valerius!

Het Valerius Studentenorkest uit Den Haag is op zoek naar nieuwe muzikale studenten die willen meespelen met dit gezellige, ambitieuze symfonieorkest. Iedere dinsdagavond wordt er gerepeteerd (19.30h-22.00h) in de aula van de Haagse Hogeschool (naast station HS) o.l.v. dirigent Arne Visser (de repetitie wordt altijd gevolgd door een gezellige orkestborrel). Dit seizoen staan er weer bijzondere projecten op het programma met meesterwerken van o.a. Tsjaikovsky, Bizet en Sibelius. Een prima gelegenheid om het orkest in actie te zien is op hun jaarlijkse Kerstconcert, ditmaal met het spectaculaire Zwanenmeer (Tsjaikovsky) met prachtig ballet, de Polowetser dansen uit Prins Igor (Borodin) en sfeervolle Christmas Carols samen met een bijzonder kamerkoor. Kom kijken op zondagmiddag 14 december, Lutherse Kerk Den Haag (14.00h zaal open, 14.30h aanvang) kijk voor meer info en kaartjes op www.studentenorkest.nl Op 13 januari 2009 vindt de eerste repetitie van ons nieuwe seizoen plaats, wederom met mooie projecten (o.a. Carmen-Bizet) en veel gezelligheid. Neem je instrument mee en speel een paar repetities vrijblijvend mee!
VALERIUS: Gezellig ambitieus!
Het orkest is 3 jaar geleden opgericht door 5 studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een mooi kamerorkest dat al vele speciale projecten succesvol heeft voltooid. Zo werd er samengewerkt met solisten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag in Opera-projecten (o.a. 'Die Zaub- erflöte' & 'Don Giovanni' - W.A. Mozart), met een balletgroep werden gedeelten uit 'de Noten- kraker' (Tsjaikovsky) gespeeld en Wellingtons Sieg (Beethoven) werd compleet met kanonnen en bühne-orkestjes nagespeeld.
Dit jaar willen we weer verder groeien en inspirerende concerten en leuke studie-weekenden organiseren. Als echte muziekliefhebber wil jij hier uiteraard bijzijn. Er vinden geen audities plaats, op de repetities wordt samen met de dirigent en bestuur gekeken of je goed bij het orkest past. Surf naar www.studentenorkest.nl voor meer info!
---

Meike Woudstra
Valerius Studenten Orkest
www.studentenorkest.nl
06-14358189