Provincie Noord-Brabant



|Datum         |
|12 december   |
|2008          |
|Nummer        |
|262           |
Nieuwe dienstregeling op 14 december: Extra geld voor meer bussen in Brabant

De dienstregeling van de bussen in Brabant wordt met ingang van zondag 14 december een stuk betrouwbaarder. Met een extra provinciale investering van E8 miljoen rijden er straks bussen op grotere delen van de dag. De investering van E 8 miljoen is vanaf volgend jaar structureel.

De provincie won bij het maken van de nieuwe dienstregeling advies in bij de reizigers, chauffeurs, vervoerders en gemeenten. De exacte wijzigingen zijn beschikbaar via de websites en busboekjes van Veolia (www.veoliatransport.nl) en Arriva (www.arriva.nl of www.9292ov.nl.)

De voornaamste wijzigingen zijn:

Regio West-Brabant De Brabantliner Breda-Utrecht gaat tijdens de spits vaker rijden. De bussen zelf worden rond de zomer vervangen. Lijn 103 bedient het hele traject van Roosendaal Roselaar tot aan Willemstad zonder overstap. De bus rijdt ook op zondag van de middag tot de vroege avond. In Breda wordt de nieuwe route langs de haven in gebruik genomen. De Volansbus (hoogwaardig openbaar vervoer) op het traject Etten-Leur-Breda rijdt vaker.

Regio Oost-Brabant De verbinding tussen Uden, Veghel en Eindhoven wordt verbeterd met extra weekeindenritten. Buslijn 157 tussen Oss, Uden, Veghel en Eindhoven gaat tweemaal zoveel rijden. Bus 160 rijdt ook tijdens de meivakantie volgens het vast schema. En er komen meer ritten tussen Uden en Nijmegen (lijn 99) in de ochtendspits. Dat maakt het een hoogfrequente verbinding. Regio de Meierij Lijn160 tussen 's-Hertogenbosch, Veghel en Uden rijdt nu alleen in de ochtend en middag maar met ingang van a.s. zondag komt er een uurdienst verspreid over de hele dag. Ook de bediening op de transferia in de Brabantse hoofdstad gaat erop vooruit. Zo rijdt er een extra bus vanaf alle transferia tijdens vakantiedagen, koopzondagen en koopavonden. En komt er een nieuw transferium bij het Pettelaarpark met een volwaardige dienstregeling naar de Parade. Vanaf de Vinex-locatie de Groote Wielen rijden er straks nieuwe bussen.

Regio Midden-Brabant Een goede ontsluiting van het onderwijsgebied Stappegoor in Tilburg is belangrijk: er komt een forse uitbreiding tussen Tilburg centraal station en Tilburg Zuid. De Eftelinglijn rijdt nu ook tijdens de Winter-Efteling naar de centraal stations in Tilburg en 's-Hertogenbosch. En er komt een nieuwe verbinding tussen Tilburg, Waalwijk en 's-Hertogenbosch (lijn 300). Via een directe route kunnen de reizigers comfortabel en met grote regelmaat gebruik maken van het openbaar vervoer. Wanneer de N261 is gereconstrueerd, zal deze bus ook nabij Loon op Zand en Drunen stoppen.