Gemeente Ede

Nummer 237 / Ede, 9 december 2008

Burgemeester Van der Knaap reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan inwoner Ederveen
De heer C.C. Schulz Ridder in de Orde van Oranje Nassau

De heer C.C. (Carel) Schulz (58) uit Ederveen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Cees van der Knaap van Ede heeft hem op zaterdag 13 december de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke Onderscheiding.

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens een concert van Christelijk Gemengd Koor Hosanna in de St. Janskerk in Gouda. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van cultuur.

Muzikaal
Op zeer jeugdige leeftijd bleek de heer Schulz al bijzonder muzikaal begaafd. Naast zijn functie als leraar muziek op diverse scholen heeft hij zich bijna 50 jaar ingezet als dirigent voor amateur koren, als organist in verschillende kerken en als componist. De heer Schulz is dirigent van Christelijk Gemend Koor Hosanna Gouda, het Nunspeets Mannenkoor en Hervormd Kerkkoor Maurik.

Componeren
De heer Schulz is als organist en vaste dirigent al 25 jaar verbonden aan de Jeruzalemkerk in Amsterdam. Hij gaf diverse orgelconcerten in binnen- en buitenland en componeerde muziekstukken.

Zijn orgelimprovisaties genieten een nationale en internationale bekendheid. Ook maakte hij vele koor-LP's, orgel-LP's en CD's. Buiten het maken van eigen composities bewerkte de heer Schulz een groot aantal liederen voor zijn koren.

Zijn vrijwillige activiteiten kwamen en komen nog steeds ten goede aan de samenleving.


---