Politie Drenthe

Zondag

Assen, 14-12-2008

Automobilist rijdt voetganger aan

EELDE Zaterdagmiddag is een 83-jarige vrouw uit Glimmen op de Hoofdweg aangereden door een 77-jarige automobilist uit Eelde. De vrouw werd ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht. Ze had door de aanrijding enkele schaafplekken en een pijnlijke voet opgelopen. De automobilist kwam vanaf de Kerkhoflaan en draaide linksaf de Hoofdweg op. De vrouw wilde de Hoofdweg oversteken. De automobilist kon haar niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. (08-199502)

Politie houdt alcomobiliste aan

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op Ir. C.F. Bekinkbaan een 53-jarige automobiliste uit Meppel aangehouden. De vrouw was ter controle aan de kant gezet en moest een blaastest ondergaan. Aan de hand van de uitslag werd de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Via de ademanalyse scoorde de vrouw 955 ug/l (2,29 promille). Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd. (08-199593)

Bekeuring voor rijden zonder rijbewijs

DE PUNT Zaterdagnacht heeft de politie op de A28 een 23-jarige automobilist uit Assen bekeurd

voor het rijden zonder een geldig rijbewijs. De man viel op door zijn rijgedrag en werd daarom ter controle aan de kant gezet. De man bleek geen rijbewijs te hebben. (08-199650)

Uitgaansgeweld

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op het Prinsenplein een 18-jarige man uit Nijeveen aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij eerder op de avond een 23-jarige man uit Meppel te hebben mishandeld. Aan de hand van aanwijzingen van het slachtoffer kon de politie de verdachte aanhouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-199639)

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 40-jarige man uit Emmen aangehouden op het Marktplein. De man had een 22-jarige man uit Zweeloo geslagen. De 40-jarige Emmenaar werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor kon de man het bureau verlaten. Hij zal binnenkort een dagvaarding ontvangen. (08-199613)

EELDE Zaterdagnacht heeft de politie een 19-jarige man uit Groningen aangehouden in een café aan de Hoofdweg. De man had een 23-jarige man uit Eelde en een 19-jarige man uit Groningen mishandeld. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-199646)

Politie houdt agressieve man aan

EMMEN De politie heeft zaterdagmiddag in een winkel aan de Statenweg een 25-jarige man uit Emmen aangehouden. De man wordt ervan verdacht een medewerker van de winkel te hebben bedreigd. De man had ook een omstander gebeten. De politie hield de man aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en werd ingesloten. (08-199512)

Man aangehouden wegens mishandeling

KLAZIENAVEEN Zaterdagavond heeft de politie een 51-jarige man uit Klazienaveen aangehouden op de Meridiaan. De man wordt ervan verdacht dat hij eerder op de avond een 51-jarige man uit Klazienaveen heeft mishandeld. Aanleiding van de mishandeling ligt in de relationele sfeer. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en werd ingesloten. Het slachtoffer werd per ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht. (08-199564)

Huiselijk geweld

EMMEN De politie heeft zaterdagavond een 27-jarige man uit Emmen aangehouden op de Sluisvierweg. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-199585)

Schuurbrandjes

ZUIDWOLDE In de nacht van zaterdag op zondag is een schuur aan de Noorderweg in vlammen opgegaan. Het schuurtje stond in de bosjes ver van een woning vandaan. De brandweer heeft de brand geblust. Niemand raakte gewond. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak. (08-199596).

HOOGEVEEN Zaterdagnacht is een vrijstaande schuur aan Het Oosterveld afgebrand. Door de brand is een camper verloren gegaan. Niemand raakte gewond. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak. (08-199597).

Man aangehouden met harddrugs

BEILEN De politie heeft zaterdagnacht een 19-jarige man uit Assen aangehouden bij een uitgaansgelegenheid aan de Domoweg. De man had een kleine hoeveelheid harddrugs op zak. De politie heeft de man overgebracht naar het politiebureau en hij werd ingesloten. (08-199608)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280