Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
14 december 2008


--Persbericht-

College Oost Gelre neemt afstand van Bestuurlijke Voorkeursvariant N18

Het College van B&W van de gemeente Oost Gelre presenteert maandagavond tijdens de speciaal daarvoor ingelaste commissievergadering een ingrijpende wijziging op de bestuurlijke voorkeursvariant voor de N18 ter hoogte van Lichtenvoorde/Harreveld en Groenlo. Het college beschouwt dit nieuwe voorstel, dat pas eind vorige week kon worden afgerond, als een realistisch alternatief voor de totstandkoming van het N18-tracé op het grondgebied van Oost Gelre.

Het college neemt daarmee afstand van de Bestuurlijke Voorkeursvariant voor wat betreft het tracé van de N18 onder Lichtenvoorde/Harreveld en Groenlo. In een eerdere reactie aan de minister heeft het College van B&W al het voorbehoud gemaakt voor haar steun aan de bestuurlijke voorkeursvariant. Daarin werd gesteld dat alleen indien er op het tracé in de gemeente Oost Gelre wijzigingen worden aangebracht die de bereikbaarheid, de leefbaarheid en de verkeersveiligheid verbeteren, het college de bestuurlijke voorkeursvariant zou onderschrijven. De laatste weken is duidelijk geworden dat vanwege budgettechnische aspecten de aanpassingen aan het bestaande tracé tussen Varsseveld en Groenlo (N319) zeer summier zullen zijn. Reden voor het college om afstand van de bestuurlijke variant te nemen.

Dit standpunt wordt mede ingegeven door de uitkomst van het onderzoek door het bureau Royal Haskoning. Dit bureau heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke tracévarianten / mogelijke extra maatregelen ter opheffing van knelpunten. Bijvoorbeeld de ruimtelijke consequenties, de ligging van de tracés en de bijbehorende kosten. Ook werd een verkeerssimulatie gemaakt van mogelijke oplossingen.

De recent beschikbaar gekomen uitkomst van dit onderzoek heeft geleid tot het, op het laatste moment, inbrengen van dit raadsvoorstel, dat op maandag 15 december wordt behandeld in de raadscommissie. De commissievergadering begint om 19.30 uur in zaal Reijrink in Lievelde. Daar zal het bureau Royal Haskoning de uitkomst toelichten in een presentatie. Wethouder Henk Gerrits zal de argumenten voor deze nieuwe variant ter hoogte van Lichtenvoorde/Harreveld en Groenlo toelichten. Uiteindelijk zal de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering van 6 januari 2009 een definitief standpunt innemen over de plannen voor de N18.

Het raadsvoorstel is vanaf maandagmorgen, 15 december 2008, vanaf 10.00 uur via de website van de gemeente Oost Gelre in te zien. Het raadsvoorstel ligt ook ter inzage bij de balies van het gemeentehuis in Lichtenvoorde en het Stadhuis in Groenlo.

Einde persbericht.

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan Brandt Keegstra, telefoon 06 - 239 294 73.


-----------------------
VERTROUWELIJK

---- --