Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 13 en zondag 14 december 2008

Rosita de Vries: 053-4555588

Negen verdachten aangehouden in drugszaak

Twenterand

De politie Twente heeft vrijdag 12 december negen mensen aangehouden in verband met handel in drugs. Aanleiding voor het onderzoek is overlast van drugsgebruik in de gemeente Twenterand en een aantal incidenten rond drugsgebruik in het verkeer.

De politie heeft vrijdag 12 december een zoeking gedaan in een woning in Vroomshoop. Daar zijn twee hoofdverdachten aangehouden. Een 21-jarige man en een 43-jarige man, beiden uit Vroomshoop. Zij worden verdacht van de handel in drugs. Tijdens de zoeking zijn onder meer verschillende soorten drugs, geld en twee voertuigen in beslag genomen. Naast de twee hoofdverdachten zijn er zeven anderen personen aangehouden, waarvan er drie woonachtig zijn in Ommen en vier in Vroomshoop. Zij worden verdacht van het afnemen van drugs.

Het doel van het onderzoek is het terugdringen van het drugsgebruik in Twenterand en omgeving en de overlast rond drugs te verminderen. De twee hoofdverdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Tegen de zeven andere verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-095462)

Inbreker op heterdaad betrapt

Enschede

De politie Twente heeft 13 december een 39-jarige Enschedeër aangehouden als verdachte van een inbraak in een restaurant.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 13 december ging omstreeks 03.15 uur het inbraakalarm af van een restaurant aan de Korte Haaksbergerstraat in Enschede. De ter plaatse gekomen agenten constateren dat een ruit van het restaurant vernield is. Binnengekomen zien zij een man, naar later bleek een 39-jarige Enschedeër, hij heeft de gokkasten opengebroken en het geld inmiddels in een tas klaar gezet. Hierop is de 39-jarige aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-155300)

Snorfietser en bromfietser moeten rijbewijs inleveren

Almelo, Westerhaar-Vriezenveensewijk

Van een 43-jarige Almelose snorfietser en een 44-jarige bromfietser uit Westerhaar-Vriezenveensewijk heeft de politie in verband met hun alcoholgebruik het rijbewijs ingevorderd.

Vrijdagavond 12 december omstreeks 21.00 uur zien surveillerende agenten op de Westerstraat een snorfietser onderuitgaan omdat hij zijn snorfiets niet onder controle heeft. Als de agenten hem helpen ruiken zij een sterke alcohollucht. Hierop laten ze hem blazen en dan blijkt dat hij teveel alcohol heeft gedronken. Hij wordt aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blaast hij ruim 2 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Diezelfde avond, dan is het inmiddels 13 december, omstreeks 24.00 uur, zien surveillerende agenten op de Vinkenweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk, een man stuntelen met zijn bromfiets die hij tevergeefs weer probeert te starten. Als de agenten hem aanspreken verklaart hij dat zijn bromfiets net uitgevallen is en dat hij niet meer wil starten. De agenten ruiken dat hij alcohol heeft gedronken. De blaastest wijst uit dat hij te veel alcohol heeft gedronken om nog te mogen rijden. Hierop wordt hij aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blaast hij 2,2 promille. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (08-155194/08-155255)

Politie waarschuwt voor misleidende facturen

Twente

Diverse bedrijven hebben begin december een aanbod ontvangen van het bedrijf "Kantoor Voor Klanten " gevestigd in Den Haag. Omdat het aanbod en de factuur lijken op de facturen van de Kamer van Koophandel kan dit misleidend zijn. De politie Twente adviseert ondernemers die twijfelen over de ontvangen factuur, niet op het aanbod in te gaan en eerst contact op te nemen met de Kamer van Koophandel. Zij hebben inmiddels stappen ondernomen tegen bovengenoemd bedrijf.

(08-155079/08-155390)

Bestuurder rijdt drie auto's total loss

Almelo

Een 19-jarige automobilist uit Westerhaar-Vriezenveensewijk heeft 12 december aan de Havezathe drie auto's total loss gereden door tegen twee geparkeerde auto's te rijden. Hij is met beenletsel en zijn passagier met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrijdag 12 december omstreeks 20.45 uur krijgt de politie Twente melding van een aanrijding met letsel aan de Havezathe. Ter plaatse zien agenten een behoorlijke ravage. Getuigen verklaren dat een 19-jarige automobilist met passagier over de Havezathe reed komende vanaf het winkelcentrum en zonder remmen vol tegen de aan de rechterzijde van de weg geparkeerde auto's is gereden. Daarbij is de auto van de 19-jarige in de Wedderborg tot stilstand gekomen. Zowel de 19-jarige automobilist als zijn 18-jarige Vroomshoopse passagier zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Alle betrokken auto's zijn dusdanig beschadigd dat de kentekendelen zijn ingevorderd. Van de 19-jarige is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen, ook is zijn rijbewijs ingevorderd. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van politie Twente doet onderzoek naar de exacte toedracht. (08-155201)

Automobilist is rijbewijs kwijt

Almelo

De politie Twente heeft 14 december het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige Almeloër omdat hij in zijn auto reed terwijl hij teveel alcohol had gedronken.

Zondagochtend 14 december omstreeks 02.00 uur zien surveillerende agenten dat een automobilist op de Egbert Gorterstraat de bocht zo ruim neemt dat hij bijna aan de overzijde van de weg op het fietspad uitkomt. Hierop geven de agenten de bestuurder een stopteken en laten hem blazen. Als blijkt dat hij teveel alcohol heeft genuttigd wordt hij aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. De 53-jarige Almeloër blaast op het bureau 1,4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. (08-155640)

Eenzijdig ongeval door mogelijk alcoholgebruik

Almelo

De politie Twente heeft 13 december het rijbewijs en het kentekenbewijs ingevorderd van een 51-jarige Almeloër omdat hij vermoedelijk door alcoholgebruik zijn auto niet onder controle had en daardoor tegen een vangrail is gereden.

Zaterdagmiddag 13 december omstreeks 14.30 uur krijgt de politie melding van een eenzijdig ongeval op de Nijreessingel in Almelo. Ter plaatse zien agenten een auto aan de verkeerde zijde van de weg tegen een vangrail staan. De auto is behoorlijk beschadigd maar de bestuurder is ongedeerd. Als zij de bestuurder de toedracht vragen ruiken zij dat zijn adem ruikt naar alcohol gebruik. Als zij hem laten blazen wordt duidelijk dat hij teveel alcohol heeft gedronken. Hij wordt aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De bestuurder, een 51-jarige man uit Almelo, lukt het niet om aan het bureau de ademanalyse te voltooien. Daarom is een bloedproef afgenomen.

Ook verklaart hij dat hij op de Nijreessingel zijn autoradio bediende en te laat zag dat het verkeer voor hem afremde. Om een aanrijding met zijn voorganger te voorkomen is hij uitgeweken en daarbij in de rechterberm gereden. Bij het corrigeren naar links is hij te ver doorgeschoten en aan de linkerzijde van de weg tegen de vangrail tot stilstand gekomen. Het rijbewijs van de 51-jarige is ingevorderd, alsmede het kentekendeel van zijn auto. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-155462)

Moeder en dochter aangehouden voor winkeldiefstal

Enschede

De politie Twente heeft 13 december een 37-jarige Enschedese en haar 14-jarige dochter aangehouden op verdenking van diefstal, van onder andere sierraden en parfum, uit diverse winkels in het centrum van Enschede.

Zaterdag 13 december omstreeks 15.30 uur krijgt de politie melding dat bij een winkel aan De Heurne door het winkelpersoneel twee dames zijn aangehouden voor winkeldiefstal. De ter plaatse gekomen agenten controleren de goederen die de dames bij zich hebben. Al snel blijkt dat zij vermoedelijk bij diverse winkels in het centrum goederen hebben gestolen. Zowel de 37-jarige moeder als de 14-jarige dochter zijn aangehouden en voor verhoor opgesloten. Ook krijgen beiden een winkelverbod uitgereikt. (08-155470)

---- --