Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Tilburg, 14-12-2008

Politie houdt drie mensen aan na bedreiging en vernieling

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond rond 21.30 uur in de
IJskelderstraat twee Tilburgse broers van 27 en 29 jaar en de
27-jarige vriendin van de jongste broer aangehouden. Zij worden verdacht van bedreiging van een 33-jarige Tilburger en zijn vriendin die in de buurt wonen. Ook werd een gat in de deur van zijn woning getrapt en met blikken bier gegooid. De 29-jarige verdachte en het slachtoffer hebben kennelijk ruzie over een mobiele telefoon. De drie verdachten, die allen behoorlijk dronken waren, zijn in verzekering gesteld.

Onrustige horecadienst in centrum van Tilburg

TILBURG: De horecadienst van zaterdagavond en -nacht gaf een heel ander beeld dan die van een dag tevoren. Het was veel drukker op straat en van tijd tot tijd hing er een onrustige en grimmige sfeer. De politie heeft zes aanhoudingen moeten verrichten in het centrum van Tilburg.

Bij een vechtpartij werden drie mannen van 17, 18 en 20 jaar uit Tilburg aangehouden wegens zware mishandeling van een 28-jarige stadgenoot bij een broodjeszaak. De meerderjarige verdachten zijn in verzekering gesteld en komen in aanmerking voor het project Weekendje Weg. Datzelfde geldt voor twee andere personen die verdacht worden van mishandeling. De zesde aanhouding betrof een man die erg vervelend en agressief was richting agenten.

Dronken Tilburgse automobilist kan rijbewijs inleveren

TILBURG: Een 42-jarige Tilburgse automobilist is zaterdagavond rond 23.30 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij was betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De man reed slingerend over de Besterdring en dat viel surveillerende agenten nogal op. Bij een controle blies de man vervolgens 935 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval.

In de Beertastraat hield de politie zondagmorgen tegen 02.30 uur een 48-jarige Tilburger aan. Hij blies 460 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen na afloop voetbalwedstrijd

TILBURG: De politie heeft na afloop van de voetbalwedstrijd Willem II
- NEC twee aanhoudingen verricht. Een 42-jarige Tilburger gooide een stuk hout in het afgeschermde parkeervak aan de Ringbaan-Zuid waar NEC-supporters juist met hun auto's vertrokken. Een 21-jarige man uit Tilburg werd gearresteerd wegen opruiend en uitdagend gedrag in de richting van NEC-aanhangers. Beide mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten op het bureau.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 14-12-2008 12:37 | © Regio Midden en West Brabant |