Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 14 december 2008
samenstelling:Esther van Tunen

Gewapende overval op supermarkt
Krommenie: 12 december 2008, 19.35 uur

De politie kreeg vrijdagavond een melding van een gewapende overval op een = supermarkt aan de Uranuslaan. Onder bedreiging van een steekwapen heeft de = overvaller een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Op aanwijzing van getuigen = kon de politie omstreeks 19.45 uur in de Van Allenstraat een verdachte aanh= ouden. De man, een 20-jarige Krommenie=EBr is ingesloten. Hij heeft bekend de= overval gepleegd te hebben. De buit had hij niet bij zich. De verdachte za= l worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Hennepkwekerij ontmanteld
Wormerveer, 12 december 2008, 20.13 uur

De politie heeft vrijdagavond in een pand aan de Soldaatweg een hennepkweke= rij ontmanteld. De agenten troffen in twee ruimtes een volledig ingerichte = kwekerij aan met ruim 350 planten. Er werd illegaal stroom afgetapt. Alle a= pparatuur en planten zijn vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naa= r de eigenaar van de hennepkwekerij.

Container in brand gestoken
Landsmeer, 13 december 2008, 03.30 uur

Op de Burgemeester Postweg is zaterdagnacht een bouwcontainer in brand ges= token. De brandweer is met 2 eenheden ter plaatse geweest. Hoe de container= in brand is gestoken is niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Brand in woning
Zaandam, 13 december 2008,13.11 uur

De politie kreeg zaterdagmiddag een melding van een brand in de keuken van = een woning aan de Rozengracht. De bewoners waren niet aanwezig. Na het blus= sen van de brand bleek dat er een electrische kookplaat aan had gestaan me= t daarop een bakje bakpoeder. De woning liep aanzienlijke rook en roetschad= e op.

Bejaarde man opgelicht
Zaandam, 13 december 2008, 11.36 uur

Een 86-jarige Zaandammer is zaterdagmorgen het slachtoffer geworden van een= babbeltruc. Een onbekende man benaderde hem op toen hij over de Oostzijde = naar huis liep. De man deed alsof hij de Zaandammer goed kende en bood hem = een lift naar huis aan. Hier maakte de 86-jarige man gebruik van. In de won= ing van de Zaandammer begon de man de woonkamer uitgebreid te inspecteren e= n zei hij dat hij dringend geld nodig had. De bejaarde man voelde zich ge=EFn= timideerd en om de man uit huis te krijgen gaf hij hem een paar honderd Eur= o. De man is vertrokken in een zilverkleurige auto, merk niet bekend. Het g= aat om een blanke man van tussen de 50-55 jaar met een fors postuur. Hij is= tussen de 1.80m- 1.85m, heeft grijs kort haar, een vlotte babbel en hij dr= aagt een =BE grijze jas en sjaal. De politie stelt een onderzoek in en waarsc= huwt vooral oudere burgers niet in te gaan op dit soort babbeltrucs.

Alcoholcontroles
Purmerend, Middenbeemster, 12/13 december

De politie heeft in de nacht van vrijdag 12 december op dinsdag 13 december= op diverse locaties alcoholcontroles gehouden. De agenten controleerden op= de Waterlandlaan, in de Nieuwstraat in Purmerend en op de Middenweg in Mid= denbeemster. In totaal hebben 171 bestuurders meegewerkt aan een ademtest. = Hiervan hadden er 5 teveel gedronken. =C9=E9n bestuurder moest zijn rijbewijs i= nleveren. Deze man, een 30-jarige Purmerender, is na zijn in vrijheid stell= ing weer aangehouden voor lokaalvredebreuk omdat hij het politiebureau niet= wilde verlaten. De man was het niet eens met de invordering van zijn rijbe= wijs. De verdachte is weer ingesloten en heeft na verhoor zaterdagmorgen he= t politiebureau alsnog verlaten.

Vrouw onder bedreiging vuurwapen beroofd
Zaandam, 13 december 19.32 uur

Een 22-jarige Duitse vrouw is op Gibraltar onder bedreiging van een vuurwap= en beroofd van haar auto, een Mercedes. De vrouw vertelde de agenten dat zi= j bij haar auto stond en dat twee mannen haar plotseling bedreigden met een= vuurwapen.

Hierna sprongen ze in haar auto en reden weg via de Watering, Poelenburg, V= ijfhoek en Thorbeckeweg. Een getuige is nog achter de auto aangereden maar = omdat de daders met zeer hoge snelheden reden is de achtervolging bij de op= rit A8 gestaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek. Zij wil graag in co= ntact komen met getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken. Getu= igen kunnen bellen met 0900-8844 en vragen naar de recherche in Zaandijk.

Verdachten aangehouden na vechtpartij
Volendam, 14 december 2008, 00.46 uur

De politie hield zondagnacht 2 Volendammers van 20 en 21 jaar aan voor mish= andeling en openlijke geweldpleging. De agenten kregen een melding dat in e= en horecagelegenheid in de Brugstraat een vechtpartij gaande zou zijn. De e= igenaar van het etablissement had het tweetal aangesproken op hun wangedrag= en kreeg vervolgens klappen. Op aanwijzing van beveiligers en de eigenaar = konden de agenten het tweetal inrekenen. Een derde verdachte, een 19-jarige= Edammer, werd in eerste instantie ook aangehouden maar werd snel weer in v= rijheid gesteld omdat hij zich

niet schuldig had gemaakt aan de mishandeling/openlijke geweldpleging. De 2= andere verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt wat hun aandeel= in de vechtpartij is geweest.

Auto in brand gestoken
Purmerend, 14 december 2008, 02.44 uur

Surveillerende agenten kregen zondagnacht een melding van dat er een auto z= ou branden in de Van Ijsendijkstraat. Een getuige had gezien dat de auto ee= rst nog rechts in de parkeerstrook stond maar tijdens de brand is de auto g= aan rijden en kwam midden op de rijbaan terecht. Na het blussen zagen de ag= enten een steen in de auto liggen. De eigenaar vertelde de agenten dat hij = een kerstboom in de auto had liggen. Hoe de brand precies is ontstaan is ni= et bekend

Esther van Tunen
persvoorlichter politie Zaanstreek-Waterland
075-6271425