Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 14.00 uur

Utrecht, 14-12-2008

Onder invloed zonder licht

MIJDRECHT- Op vrijdag 12 december heeft de politie een man aangehouden die met te veel drank op in de auto was gestapt.

Agenten zagen de 41-jarige bestuurder uit Vinkeveen zonder verlichting rijden. De agenten volgden de man en toen hij op een parkeerplaats op de Bozenhoven stil ging staan spraken ze hem aan. Hij bleek geen rijbewijs te kunnen tonen. Later bleek dat het rijbewijs van de man al eerder ongeldig was verklaard. Bij de ademanalyse op het bureau blies de man 595 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijontzegging van 6 uur. Op last van justitie werd de auto van de man in beslaggenomen.

Vechtpartij

MAARSSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 december een man aangehouden voor openbare dronkenschap.

Omstreeks 01.20 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij gaande zou zijn op de Kaatsbaan. Ter plaatste troffen de agenten de verdachte, een 20-jarige man uit Maarssen, aan. Een 40-jarige man eveneens uit Maarssen gaf aan dat de 20-jarige Maarssenaar hem had uitgescholden en geduwd. Tegen de 20-jarige man is proces-verbaal opgemaakt.

Twee mannen aangehouden in verband met bedreiging

MAARSSEN- De politie heeft op zaterdag 13 december twee mannen aangehouden in verband met bedreiging van een echtpaar.

Rond 17. 35 uur kreeg de politie een melding van een 48-jarige vrouw uit Maarssen dat zij en haar 50-jarige man bedreigd werden door een vader en zijn zoon.

De 40-jarige man en zijn 19-jarige zoon beiden ook uit Maarssen bedreigden het echtpaar in een winkel aan de Boomstede.

Toen de politie ter plaatse kwam hadden vader en zoon de winkel inmiddels verlaten. Ze zijn beiden later aangehouden in hun woning waarbij zij zich hevig verzetten. Hierbij raakte een agent licht gewond. Een langslepend conflict bleek aanleiding voor de bedreigingen.

Mannen aangehouden in verband met openlijke geweldpleging

WOERDEN De politie heeft zondag 14 december dertien mannen aangehouden die verdacht worden van openlijke geweldpleging.

Rond middernacht kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Rijnstraat. Een aantal groep heren liep na een feestje naar het station en ondertussen waren zij op diverse plekken aan het urineren. Een paar mensen maakte hier een opmerking over en vervolgens werden er vanuit de groep klappen uitgedeeld. De groep is vervolgens naar het station gelopen en op het perron is de hele groep aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt wie binnen de groep de klappen heeft uitgedeeld.

Man aangehouden voor vernieling auto

WOERDEN- De politie heeft op zondag 14 december een man aangehouden die verdacht wordt van het vernielen van een auto.

Rond 01.45 uur krijgt de politie de melding om te gaan kijken bij een horecagelegenheid aan de Wilhelminaweg. Na een vechtpartij blijkt een 20-jarige man uit Harmelen een auto te hebben vernield. De verdachte die zich bij zijn aanhouding hevig verzette, is ingesloten.

Jongens vechten met man

MAARSSEN- Op zondag 14 december heeft de politie twee jongens aangehouden die op straat met een man aan het vechten waren.

Tijdens een surveillance hoorden agenten dat er een gevochten werd op het terras van een horecagelegenheid aan de Safariweg. De agenten zagen dat twee jongens van 17 jaar uit Maarssen en Utrecht, een 23-jarige man uit Maarssen aan het slaan en schoppen waren.

Beide verdachten zijn aangehouden en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt wegens vechten op straat. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.

Mishandeling

WOERDEN Op zaterdag 13 december omstreeks 03.30 uur kreeg de politie de melding van een mishandeling van een vrouw.

De vrouw werd op de Westdam geslagen waarbij ze ten val kwam. Hierbij liep zij verwondingen aan haar hoofd, hand en knie op.

Van de man is een signalement bekend:


- man met bruin getinte huid, 25-30 jaar, normaal postuur, zwart kort krullend haar. De man droeg een blauw trainingspak met een witte streep en een zwart/grijze muts.

De politie stelt een onderzoek in, en verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie in Woerden via het telefoonnummer 0900-8844 of het anonieme meldingsnummer 0800-7000.