Politie Utrecht

Persberichten Stad Utrecht, 13.50 uur

Utrecht, 14-12-2008

Aanhoudingen voor bedreiging en mishandeling

UTRECHT De politie heeft vrijdag 12 december om 08.50 uur drie verdachten aangehouden die kort daarvoor een aantal werklieden op de Da Costakade hadden bedreigd.

De eerste verdachte, een 22-jarige inwoner van Utrecht, werd aangehouden omdat hij bedreigingen had geuit richting de werklui. Twee familieleden van deze verdachten, inwoonsters van Utrecht van 17 en 21 jaar, wilden zich met het conflict bemoeien maar dit werd hen niet toegestaan door de ter plaatse aanwezige politieagenten. De beide vrouwen waren hier niet over te spreken en gebruikten fysiek geweld richting de agenten. Ook zij werden hierna aangehouden en gezamenlijk met de eerste verdachte overgebracht naar het politiebureau waar zij werden ingesloten voor bedreiging en mishandeling.

Beroving

UTRECHT Op vrijdag 12 december om 06.05 uur kreeg de politie de melding dat er op de Oudegracht een beroving had plaatsgevonden.

Ter plaatse werden de agenten aangesproken door een 19-jarige inwoonster van Utrecht die vertelde kort daarvoor over de Oudegracht te zijn gefietst waar zij werd tegengehouden door een onbekende man. Deze had haar bedreigd en gedwongen om geld te pinnen. Uit angst dat de verdachte haar iets aandeed pinde zij geld bij de automaat op de Neude en had zij het geldbedrag aan de man overhandigd. De verdachte was hier kennelijk niet tevreden mee want hij bedreigde haar nogmaals waarbij hij zijn bedreiging kracht bijzette met het tonen van een steekvoorwerp. Het slachtoffer begon zich hierna te verweren waarbij zij een lichte verwonding opliep aan haar kin. Zij zag hierna wel kans om te vluchten en werd even verder geholpen door een krantenbezorger die de politie in kennis stelde. De vrouw werd aan haar verwonding behandeld maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Van de man is een beknopt signalement bekend:


- Blanke man, onverzorgd uiterlijk, normaal postuur en circa
1.70 meter lang. Had een stoppelbaardje en droeg een grijze trui zonder jas o.i.d.. De man had een blauwkleurige wollen muts op het hoofd.

De politie stelt een onderzoek in, en verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie in Utrecht via het telefoonnummer 0900-8844 of het anonieme meldingsnummer 0800-7000.

Man slaat agent

UTRECHT- In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 december heeft de politie een man aangehouden in verband met het plegen van geweld tegen een politieambtenaar.

De politie kreeg omstreek 00.30 uur een melding dat er een opstootje was op de Korte Elisabethstraat. Ter plaatste bleken er twee personen buiten te staan.

Een 23-jarige vrouw uit Utrecht is aangehouden voor baldadigheid. Zij schopte tegen de politiebus en probeerde een agent tegen het hoofd te stompen, wat niet lukte.

Haar vriend, een 21-jarige Utrechter, heeft tijdens de aanhouding van zijn vriendin een agent in het gezicht geslagen. Hierop is ook de man aangehouden.

Onder invloed

UTRECHT- De politie heeft op zaterdag 13 december een man aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Omstreeks 00.55 uur werd de man aangehouden op de Papendorpseweg. De agenten roken een alcohollucht bij de man en op het bureau blies hij 520 ug/l. Op basis hiervan kreeg de man, een 39-jarige inwoner van Nieuwegein een rijontzegging voor 5 uur. Omdat de man reed met een ongeldig verklaard rijbewijs, is dit ingenomen.

UTRECHT - Op zaterdag 13 december heeft de politie een man aangehouden die te diep in het glaasje had gekeken.

De man werd omstreeks 01.40 uur aangehouden op de Vlindersingel. Uit de eerste blaastest bleek dat de 40-jarige man uit Utrecht te veel had gedronken. Op het bureau blies de man 450 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijontzegging van 4 uur.

UTRECHT- Zaterdag 13 december heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Het rijgedrag van de 52-jarige man uit Driebergen gaf aanleiding om hem aan de kant te zetten. Omstreeks 2.05 uur gaf de politie de man een stopteken en nam een blaastest af. Hieruit bleek dat de man te veel had gedronken. De man blies op het bureau 555 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijontzegging voor 6 uur.

UTRECHT- Op zaterdag 13 december heeft de politie een man aangehouden die te veel had gedronken.

Tijdens een surveillance omstreeks 2.30 uur zagen agenten de 34-jarige Utrechter opvallend rijgedrag vertonen. Zij besloten hem op de Albert Schweitzerdreef aan de kant te zetten. De man blies op het bureau 495 ug/l en kreeg daarvoor een rijverbod van 5 uur. Aangezien de man ook de toegestane maximum snelheid met 58 km/h had overschreden werd zijn rijbewijs ingevorderd.

UTRECHT- Op zaterdag 13 december heeft de politie een man aangehouden die te diep in het glaasje had gekeken.

De politie hield omstreeks 04.45 uur de man aan op de Oudegracht omdat hij over busbaan had gereden. Bij de ademanalyse op het bureau blies de 23-jarige man uit Nieuwegein 460 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Alcoholcontrole

UTRECHT- De politie heeft een alcoholcontrole gehouden op zaterdag 13 december tussen 0.00 uur en 02.00 uur op het Oppenheimplein.

Tijdens de controle werden in totaal 141 blaastesten afgenomen. Tegen vier bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt in verband met het overschrijden van de toegestane hoeveelheid alcohol. Hieronder waren twee beginnend bestuurders. Zij bliezen tijdens de ademanalyse 185 ug/l en 600 ug/l. Van deze laatste bestuurder is het rijbewijs ingevorderd.

Man beledigt en bedreigt agent

UTRECHT Op zaterdag 13 december heeft de politie een man aangehouden die beledigingen en bedreigingen uitte richting een agent.

De 31-jarige man uit Utrecht werd omstreeks 16.30 uur staande gehouden omdat hij niet handsfree aan het bellen was. Tijdens zijn staande houding op de Hopakker uitte hij diverse beledigingen tegen de agent die hem bekeurde. Toen de man eenmaal werd heen gezonden volgden nog enkele bedreigingen. De man is aangehouden voor belediging.

Aanranding

UTRECHT- Op zaterdag 13 december zijn twee vrouwen aangerand, vermoedelijk door dezelfde dader.

Omstreeks 18.15 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw onzedelijk zou zijn bestast door een man op de Burgemeester van Tuyllkade. De 25-jarige vrouw uit Utrecht gaf een signalement van de dader op basis waarvan de politie in de omgeving heeft gezocht. Helaas werd hij niet gevonden.

Een uur later, rond 19.15 uur kreeg de politie opnieuw een dergelijke melding. Dit maal van een 26-jarige Utrechtse die onzedelijk bestast was op de Cornelis Mertensstraat. Het signalement van deze man kwam grotendeels overeen met die van de eerste aanranding.

Het signalement van de man luidt als volgt:


- blanke dan wel licht getinte huidskleur, 20-25 jaar, de man droeg een grijze trui met capuchon en een spijkerbroek.

De politie sluit niet uit dat deze man meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Eventuele slachtoffers worden gevraagd zich te melden bij de politie in Utrecht via het telefoonnummer 0900-8844 of het anonieme meldingsnummer 0800-7000.

Vechtpartij

UTRECHT Op zondag 14 december heeft de politie twee mannen aangehouden in verband met een vechtpartij bij een horecagelegenheid.

Tijdens een surveillance werden de agenten aangesproken door een getuige die aangaf dat er gevochten werd bij een horecagelegenheid op de Neude. Ter plaatse gaf een andere getuige aan dat een 22-jarige man uit Utrecht een 23-jarige man uit Zeist had bedreigd met een wapen. Tijdens de aanhouding van de Utrechter kwam een tweede verdachte aanrennen die de 22-jarige man in zijn gezicht sloeg. Ook deze 20-jarige man uit Utrecht is aangehouden.

Vals geld in omloop

DE MEERN - De politie heeft zaterdag 13 december een vrouw aangehouden die wilde betalen met vals geld.

Omstreeks 13.00 uur kreeg de politie een melding dat een 38-jarige vrouw uit de Meern door medewerkers van een winkel was aangehouden omdat zij met een vals briefje van 50, - euro had betaald. De verdachte is door de politie aangehouden en het valse geld is in beslag genomen. Eerder op de dag was al door de bedrijfsleider van dezelfde winkel aan het Mereveldplein aangifte gedaan van het betalen met valse briefjes van 50,- euro. Ook een andere winkelier uit de Meern heeft aangifte gedaan van het betalen met vals geld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldief steelt spijkerbroeken

UTRECHT De politie heeft op zaterdag 13 december een man aangehouden in verband met winkeldiefstal.

De politie kreeg rond 16.05 uur de melding dat een beveiliger van het winkelcentrum aan de Roelantdreef een winkeldief had aangehouden. De 37-jarige man uit Utrecht had twee spijkerbroeken uit een winkel meegenomen zonder af te rekenen. Nadat het winkelalarm was afgegaan zette hij het op een lopen, maar de beveiligers konden hem snel aanhouden.

De Utrechter werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau.