Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 14.00 uur

Utrecht, 14-12-2008

Winkeldiefstal

SOEST De politie heeft vrijdagavond om 18.40 uur een 43-jarige inwoonster van Soest aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De vrouw deed haar boodschappen in een winkel op de Burgemeester Grothestraat maar had naast haar afgerekende boodschappen een aantal artikelen meegenomen die zij niet had afgerekend. Zij werd betrapt door winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. De niet afgerekende goederen, snoep en etenswaren, gingen terug naar de winkel. Zij kreeg een proces-verbaal en een winkelverbod voor één jaar.

Eenzijdig verkeersongeval met gewonde

EEMNES Op zaterdagmorgen 13 december rond 04.45 uur vond op de Rijksweg A27 een eenzijdig ongeval plaats waarbij de bestuurder, een 44-jarige inwoner van Ens, door de brandweer uit zijn auto moest worden bevrijd.

De man was tijdens een inhaalmanoeuvre door onbekende redenen in een slip geraakt, in de berm gekomen en op een verkeersbord gebotst. Het slachtoffer zat beklemd in zijn voertuig en werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd. De man werd met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Hij had in ieder geval een hoofdwond.

Aangehouden voor vandalisme en verzet

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op zaterdagavond rond 21.40 uur zagen agenten van de horecacontrole dat een 22-jarige inwoner van Nijverdal op de Oude Schans een winkelwagentje in de haven gooide.

Toen de agenten hem aanspraken en zijn identiteitsbewijs vroegen ging hij er direct vandoor. Hierbij rende hij echter in de sterke armen van assisterende collegas. Dit was kennelijk niet de bedoeling van de verdachte want hij begon zich direct te verzetten tegen de aanhouding. Met gepast geweld werd de Nijverdaller naar de grond gebracht en geboeid. Andere politieagenten hielden in de tussentijd het omringende publiek op afstand omdat zij zich met de aanhouding wilden bemoeien.

Openlijke geweldpleging

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie assisteerde zondagmorgen rond 00.15 uur de portier van een horecagelegenheid op de Hoekstraat omdat een bezoeker was geslagen door twee andere gasten.

Ter plaatse bleek dat een 16-jarige jongen uit Bunschoten in de horecagelegenheid was geslagen door twee verdachten. Op aanwijzing van een aantal getuigen konden deze verdachten, beiden inwoners van Bunschoten-Spakenburg van 16 en 23 jaar oud, worden getraceerd en aangehouden. Een vriend van de verdachten, een 23-jarige Bunschoter, was het niet eens met de aanhouding en belemmerde de agenten tijdens hun werk. Ook wenste hij zich niet te verwijderen op vordering van de agenten waarna ook deze man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Zij werden allen ingesloten.

Vechtpartij

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft zaterdagavond om 23.40 uur een 17-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg aangehouden voor mishandeling omdat hij tijdens een vechtpartij op de Kerkstraat een 42-jarige inwoner van het vissersdorp in het gezicht had geslagen.

Na de melding van de vechtpartij zagen agenten het slachtoffer lopen op de Kerkstraat met een zak ijs tegen zijn gezicht. Het slachtoffer en een getuige verstrekte een signalement van de verdachte die moest opvallen door een rode sjaal rond zijn hals. Deze verdachte werd aangetroffen op het Spuiplein die weliswaar ontkende te hebben geslagen maar wel erkende te hebben geschopt. Hij werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Later bleek dat ook een 17-jarige jongen uit Bunschoten-Spakenburg door deze verdachte was geslagen. Hiervan wordt afzonderlijk nog een aangifte opgenomen.