Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 14.00 uur

Utrecht, 14-12-2008

Alcoholcontrole

AMERSFOORT/HOOGLAND Op vrijdagavond 12 december en de vroege ochtend van zaterdag 13 december heeft de politie een alcoholcontrole gehouden.

Tussen 21.00 en 23.45 uur werd er gecontroleerd op de Bunschoterstraat in Hoogland. 550 bestuurders kregen een blaastest waarbij bleek dat drie bestuurders teveel alcohol hadden gedronken. De hoogst gemeten waarde was 700 ug/l. Deze verdachte, een 60-jarige Amersfoorter, kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Tussen 00.45 en 03.30 uur werd er gecontroleerd op de Nieuwe Poort in Amersfoort. Hier werden 456 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Vier van hen hadden teveel alcohol gedronken waarbij de hoogst gemeten waarde 480 ug/l betrof. In dit geval ging het eveneens om een 60-jarige Amersfoorter. Ook deze verdachte kreeg een proces-verbaal.

Tijdens de controle zagen agenten dat één bestuurder trachtte zich aan een controle te onttrekken door met gedoofde verlichting achteruit te rijden. Agenten zetten de achtervolging in waarbij de verdachte, een 44-jarige inwoner van Amersfoort, op de kruising van de Stadsring met de Molenstraat tot stoppen kon worden gedwongen. Hij bleek een reden te hebben voor zijn vreemde gedrag want hij blies 340 ug/l op de ademtestapparatuur. Ook in dit geval werd een proces-verbaal zijn deel.

Bromfietser onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft vrijdag 12 december om 23.50 uur een 18-jarige Amersfoorter aangehouden voor het rijden onder invloed op zijn bromfiets.

Surveillerende agenten zagen op de Van Randwijcklaan een bromfietser rijden met twee passagiers achterop. Omdat alle opzittenden geen helm droegen wilden de agenten de bestuurder controleren. Hij ging er echter spoorslags vandoor waarbij de twee passagiers direct afstapten en er lopend vandoor gingen. De bromfietser werd achtervolgd waarbij hij uiteindelijk op de Van Obdamstraat tot stoppen kon worden gedwongen.

Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden. Op het politiebureau blies de verdachte 660 ug/l op de ademanalyseapparatuur. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur.

Slingerend over de Rijksweg

AMERSFOORT Surveillerende agenten zagen zaterdagmorgen rond 02.25 uur een automobilist slingerend over de Rijksweg A1 rijden.

Hij kreeg een stopteken en bleek fors aan Bacchus te hebben geofferd. Op het bureau blies de verdachte, een 27-jarige inwoner van Hoogland, 575 ug/l op de ademanalyseapparatuur.

Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Ook slingerend

AMERSFOORT Een automobiliste kon enkele uren later haar auto ook niet in het rechte spoor houden. Rond 04.30 uur zagen agenten haar slingerend over de Laan van de Duurzaamheid rijden.

Zij werd gecontroleerd en kon zich nauwelijks verstaanbaar maken. De vrouw, een 40-jarige inwoonster van Amersfoort, werd aangehouden en blies op de ademtestapparatuur 995 ug/l. Zij kreeg een proces-verbaal en raakte eveneens haar rijbewijs kwijt.

Met slok op tegen auto aangereden

AMERSFOORT De politie kreeg zaterdagmorgen rond 04.30 uur de melding dat een vermoedelijk dronken automobilist met zijn auto tegen een geparkeerde auto was aangereden op de Aldegondestraat.

Ter plaatse gekomen bleek een geparkeerde auto schade te hebben aan de achterzijde. Het schadebeeld kwam overeen met aanrijdingschade van een iets verderop geplaatste rode auto. Deze auto stond schuin over de weg geparkeerd en bleek te zijn verlaten. Via het kenteken werd bekend wie de eigenaar van de auto was. Toen agenten zich bij de eigenaar aan de deur vervoegden bleek dat de man zwaar onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en blies op het politiebureau 710 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.