Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 14.05 uur

Utrecht, 14-12-2008

Winkeldiefstal

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft vrijdagmiddag om 16.30 uur een 29-jarige inwoner van Leersum aangehouden voor het plegen van een diefstal bij een winkel op het Sluishoofd.

De man werd door winkelpersoneel betrapt op het stelen van een groot aantal tubes tandpasta en andere mondverzorgingsproducten. De man probeerde de kassa te passeren door enkel een pak melk af te rekenen maar daar trapte het personeel niet in. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de agenten. De artikelen zijn teruggeven aan de winkel.

De verdachte kreeg een proces-verbaal en een winkelontzegging van één jaar.

Man onder invloed veroorzaakt aanrijding

RENSWOUDE De politie heeft zaterdag 13 december om 00.05 uur een 20-jarige inwoner van Scherpenzeel aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding onder invloed van alcohol.

Rond 22.30 uur kregen de agenten de melding dat er op de Oude Holleweg een geparkeerde auto was aangereden door een automobilist en dat deze er direct vandoor was gegaan. Getuigen zijn in de omgeving gaan zoeken naar de doorrijder en troffen een beschadigde auto aan op de Van Reedeweg. Gewaarschuwde agenten traceerden de eigenaar waarbij bleek dat hij zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij blies 505 ug/l op de ademtest apparatuur en kreeg een proces-verbaal voor meerdere feiten. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd.

Te veel gedronken

VEENENDAAL/RENSWOUDE De politie heeft zaterdag 13 december meerdere bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.30 uur zagen agenten een 60-jarige inwoner van Veenendaal rijden op de Boompjesgoed en besloten hem te controleren. Hij bleek onder invloed van alcohol zijn auto te besturen want hij blies 430 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Rond 07.20 uur kreeg de politie de melding dat op Arnhemseweg een auto van de weg was geraakt en nu in een weiland stond. De bestuurder en zijn passagier werden slapend in de auto aangetroffen waarbij bleek dat de bestuurder, een 34-jarige inwoner van Renswoude, onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden waarbij de agenten hem moesten boeien omdat hij zich tegen de aanhouding verzette. Op het politiebureau blies de man 490 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

Later op de dag, rond 16.35 uur, kreeg de politie de melding dat een automobilist met zijn auto tegen een lichtmast op de Kleine Beer was aangereden. De bestuurder, een 45-jarige inwoner van Veenendaal bleek te veel alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden.

Hij blies 785 ug/l en kon zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werd een proces-verbaal zijn deel.

Aanhouding voor afsteken illegaal vuurwerk

VEENENDAAL - Op zaterdag 13 december rond 15.05 uur kreeg de politie de melding dat op het Benedeneind vuurwerk werd afgestoken.

Agenten troffen de daarvoor verantwoordelijke jongens aan op brug over de Grift naar de Grebbeweg. Eén van hen had nog enig vuurwerk op zak dat hij gelijk kon inleveren. Hij bleek in zijn woning ook nog vier vlinderbommen te hebben die ook werden ingenomen. Tijdens de afhandeling kregen de agenten de informatie dat de jongens, beiden 15 jaar en afkomstig uit Veenendaal, ook verantwoordelijk waren voor de vernieling van een verkeersbord. Hierbij was vuurwerk gebruikt.

De jongens werden aangehouden en zegden toe de schade te zullen vergoeden. Zij kregen een HALT-afdoeningsmaatregel opgelegd.

Aanhouding voor dronkenschap

DOORN De politie heeft zondagmorgen om 02.45 uur een 18-jarige inwoner van Driebergen-Rijsenburg aangehouden voor openbare dronkenschap.

Agenten die bezig waren met een onderzoek naar een gepleegde mishandeling van een 25-jarige Amsterdammer, controleerden een groep uitgaanders op de hoek van de Dorpsstraat met de Amersfoortseweg. Eén van hen hield zich niet aan de aanwijzingen van de agenten en liep telkens de weg op. Omdat de man onder invloed van alcohol verkeerde leverde dit gevaar op voor de verkeersveiligheid waarna hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap.

Hij werd ingesloten op het politiebureau.