Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 14.05 uur

Utrecht, 14-12-2008

Aanrijding met doorrijder en gewonde

NIEUWEGEIN Op vrijdag 12 december om 16.50 uur vond op de kruising van de Handelskade met de Cornewalstraat een aanrijding plaats tussen een bromfietsster en een personenauto waarbij laatstgenoemde was doorgereden.

De bromfietsster, een 17-jarige inwoonster van Nieuwegein, had op de vermelde kruising geen voorrang gekregen waardoor zij moest uitwijken en ten val kwam. De onbekende automobilist was wel even gestopt maar kort daarna weggereden. Volgens het slachtoffer ging het om een blauwe Renault Megane.

De vrouw werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht waarbij bleek dat zij licht hand- en rugletsel had. De bromfiets raakte tengevolge van de val zwaar beschadigd.

De politie roept eventuele getuigen van dit ongeval, of personen die menen de identiteit van de onbekende bestuurder te kennen, op contact te zoeken met de politie van het district Lekstroom via het telefoonnummer 0900-8844 of het anonieme meldingsnummer 0800-7000.

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN De politie heeft zaterdagmiddag om 14.35 uur een 39-jarige inwoonster van Utrecht aangehouden omdat zij een diefstal had gepleegd in een winkel op de Passage.

Zij werd door winkelpersoneel betrapt op het stelen van kinderkleding ter waarde van 209 euro toen zij de uitgang passeerde en het alarm werd geactiveerd. De verdachte rende nog weg maar één van de personeelsleden wist haar te achterhalen en aan te houden.

De artikelen werden teruggegeven aan de winkel. De vrouw kreeg een proces-verbaal.

Verkeersongeval letsel

VIANEN Op zaterdagavond rond 23.45 uur vond op de Prins Bernhardstraat een verkeersongeval met letsel plaats.

Een 15-jarige inwoonster van Vianen reed op haar fiets over de Don Velascodreef en wilde het kruispunt oversteken bij de Prins Bernhardstraat. Een 32-jarige automobilist uit Nieuwegein reed met zijn auto over de Prins Bernhardstraat in de richting van de Rijksweg A2. De fietsster zag de naderende automobilist niet aankomen en besloot de kruising over te steken. Hierna volgde een aanrijding tussen beide verkeersdeelnemers waarbij het meisje licht letsel opliep aan haar rechterarm.

De politie maakt rapport op van het ongeval.

Aangehouden voor verstoring openbare orde

HOUTEN De politie heeft zondag 14 december om 00.25 uur een 22-jarige inwoner van Houten aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

De politie kreeg de melding dat een persoon onder invloed van alcohol stennis schopte bij een horecagelegenheid op Lupine-Oord. Na vordering van de agenten besloot de man toch weg te gaan maar kort hierna gooide hij twee glazen in de richting van een groepje mensen.

De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal.

Aangehouden voor belediging

IJSSELSTEIN De politie heeft zondagmorgen om 03.35 uur een 21-jarige man uit IJsselstein aangehouden voor belediging van politieagenten.

Surveillerende agenten zagen de IJsselsteiner urineren tegen de gevel van een woning op de Vingerhoekhof en besloten hem te bekeuren. De verdachte was het hier geheel niet mee eens en begon de agenten te beledigen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Hij kreeg een proces-verbaal voor het urineren op de openbare weg en de belediging.