Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 14.30 uur

Utrecht, 14-12-2008

Alcoholcontrole

ZEIST/DE BILT De politie heeft vrijdagavond 12 december een alcoholcontrole gehouden op meerdere locaties in beide gemeenten.

634 Bestuurders ondergingen een blaastest waarbij bleek dat zeven automobilisten teveel alcohol hadden gedronken. In drie gevallen werd het rijbewijs ingevorderd omdat zij boven de invorderingsgrens van 570 ug/l zaten. De hoogst gemeten waarde werd waargenomen bij een 44-jarige inwoner van Bilthoven. Hij blies 880 ug/l op de ademtestapparatuur.

Beginnend bestuurder onder invloed

ZEIST De politie heeft zaterdagmorgen om 05.05 uur een 24-jarige beginnende bestuurder uit Zeist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Een surveillerende agent zag de bestuurder rijden op de Driebergseweg en besloot hem te controleren. Omdat de adem naar alcohol rook werd een ademtest afgenomen. Hij blies 565 ug/l en raakte zijn rijbewijs kwijt. Tegen de Zeistenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Overvallers aangehouden

BILTHOVEN De politie heeft zaterdag 13 december om 18.40 uur twee verdachten aangehouden die bezig waren om een videotheek op De Kwinkelier te overvallen.

Rond 18.30 uur kregen de agenten de melding dat twee personen zich verdacht gedroegen bij een winkel op de Kwinkelier. Toen zij ter plaatse kwamen zagen zij dat er een overval gaande was in de videotheek. De overvallers waren gewapend met een mes en een vuurwapen de videotheek binnengekomen en hadden het personeelslid, een 20-jarige inwoner van Bilthoven. onder bedreiging van de wapens gedwongen om de inhoud van de kassa over te dragen.

Tijdens de overval werden zij overlopen door één van de agenten die hen aanriep. De verdachten volgden de aanwijzingen niet op waarna de politieagent zijn dienstwapen trok en één van de verdachten, een 18-jarige inwoner uit Rekken, in zijn been schoot. Deze verdachte viel op de grond. De tweede verdachte, een 20-jarige inwoner uit den Dolder, ging liggen en werd door assisterende agenten geboeid.

De gewonde verdachte is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht, aan zijn verwonding behandeld, en daarna ingesloten. De andere verdachte werd direct ingesloten in het politiebureau.

De wapens en de buit werd bij de verdachten aangetroffen.

De politie zet het onderzoek naar de overval voort. Het gebruik van het dienstvuurwapen wordt door de rijksrecherche onderzocht.