Politie Zuid-Holland-Zuid

14/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 14-12-2008 o Persberichten District I

MISHANDELING
DORDRECHT Voor mishandeling is een 38-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Na een melding van een conflict in een woning gingen agenten op zaterdagmiddag 13 december 2008 naar de Sophiastraat in Dordrecht. Daar bleek dat de 38-jarige man zijn vrouw bij een ruzie door een ruit had geduwd. De 35-jarige vrouw uit Dordrecht had een scheurtje boven haar wenkbrauw. Politiemensen namen de verdachte mee naar het bureau.

VUURWERK
DORDRECHT De politie heeft ongeveer 29 kilo vuurwerk in beslag genomen. Agenten gingen op zaterdagmiddag 13 december 2008 na een tip naar een garagebox aan het Rudyard Kipling-erf in Dordrecht. Daar lag het vuurwerk onder andere nitraatklappers, Chinese vlinders en illegale vuurwerkpakketten. De politiemensen hielden de 45-jarige eigenaar aan. De man bekende dat hij het vuurwerk in België gekocht had.

VERNIELING EN MISHANDELING
DORDRECHT Op de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht hebben agenten de twee inzittenden van een bestelbus aangehouden. De politie zocht de twee voor vernieling en mishandeling. De ene verdachte, een man van 24 jaar uit Dordrecht, ging op zaterdagavond 13 december 2008 naar zijn ex-vriendin. Daar was een 20-jarige man uit Oss bij. Ze wilden de woning in en vernielden twee deuren. Binnen ontstond ruzie met de 23-jarige vrouw. Ook een buurman die kwam kijken kreeg klappen. De twee verdachten gingen hierna weg. Gewaarschuwde agenten zochten naar de auto en zetten deze aan de kant op de Laan der Verenigde Naties.

VECHTEN
DORDRECHT Twee vechtende mannen zijn aangehouden. Agenten zagen de twee mannen van 23 uit Kerkdriel en 28 jaar uit Dordrecht op het Vogelplein in Dordrecht. De twee vochten met elkaar en wilden ondanks de bemoeienis van de agenten hier niet mee stoppen. Ze begonnen ook nog de politiemensen te beledigen. Hierop volgden hun aanhoudingen op zondag 14 december 2008 omstreeks 02.30 uur.

RUZIE
ZWIJNDRECHT Een 40-jarige man uit Zwijndrecht is gewond geraakt bij een ruzie. Agenten hielden hierbij een 23-jarige man uit Zwijndrecht aan. Deze vertelde dat hij met nog twee andere in een auto zat te praten. Dat was op zondag 14 december 2008 omstreeks 04.30 uur op de Lievershil in Zwijndrecht. Plotseling kwam de 40-jarige op de auto af en vertelde dat ze weg moesten. Ook gaf hij wat klappen op de auto. Er ontstond ruzie waarbij de 40-jarige klappen kreeg. De 40-jarige moest voor behandeling naar het ziekenhuis en is daar opgenomen ter observatie. De politie onderzoekt wat zijn rol is en dat van anderen.